Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Citroen Cake



Citroencake

Ingredienten:

Voor de cake:

3/4 cup bloem
3/4 cup cakemeel
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1 cup kristalsuiker + 2 eetlepels
4 eieren
2 eetlepels citroenrasp (ca. 2 citroenen)
2 eetlepels vers citroensap
1 cup ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
1/4 cup zure room
1 theelepel vanille extract

Voor de siroop:

3 eetlepels suiker
3 eetlepels vers citroensap

Voor de glazuur:

1 cup poedersuiker
2 a 3 theelepels vers citroensap

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in met boter en bebloem het even
Doe de droge ingredienten voor de cake in een kom
Roer door en zet opzij
Doe de suiker, eieren, citroenrasp en het citroensap in een kom
Mix met de mixer alles op lage snelheid door elkaar
Voeg de boter toe en mix goed door
Doe nu de helft van de droge ingredienten erbij
Klop de zure room en vanille extract erdoor
Voeg de rest van het bloemmengsel toe
Klop tot alles vermengd is
(niet te lang doorkloppen)
Doe het beslag in het bakblik
Zet het blik in de oven en bak tot de cake gaar en goudbruin is
Laat ca 20 minuten afkoelen in het bakblik
Haal de cake uit het blik en zet op een rek
Maak de siroop (kook de suiker met het citroensap tot de suiker is opgelost)
Prik met een sate prikker hier en daarin de warme cake
Giet voorzichtig de siroop erover
Laat de cake nu helemaal afkoelen.
Maak de glazuur door de poedersuiker met het citroensap te vermengen
Druppel het verkregen glazuur over de cake
Laat de cake even staan tot het glazuur niet meer zo vloeibaar is
Snij de cake in plakken en serveer

Bron: Annie-Eats

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Caroline Brouwer zei

Hmmm,ziet er zalig uit! Ik ben gek op citroencake en alles met citroen.

Populaire berichten