Citroencake
Ingredienten:
Voor de cake:
3/4 cup bloem
3/4 cup cakemeel
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1 cup kristalsuiker + 2 eetlepels
4 eieren
2 eetlepels citroenrasp (ca. 2 citroenen)
2 eetlepels vers citroensap
1 cup ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
1/4 cup zure room
1 theelepel vanille extract
3/4 cup cakemeel
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1 cup kristalsuiker + 2 eetlepels
4 eieren
2 eetlepels citroenrasp (ca. 2 citroenen)
2 eetlepels vers citroensap
1 cup ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
1/4 cup zure room
1 theelepel vanille extract
Voor de siroop:
3 eetlepels vers citroensap
Voor de glazuur:
2 a 3 theelepels vers citroensap
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in met boter en bebloem het even
Doe de droge ingredienten voor de cake in een kom
Roer door en zet opzij
Doe de suiker, eieren, citroenrasp en het citroensap in een kom
Mix met de mixer alles op lage snelheid door elkaar
Voeg de boter toe en mix goed door
Doe nu de helft van de droge ingredienten erbij
Klop de zure room en vanille extract erdoor
Voeg de rest van het bloemmengsel toe
Klop tot alles vermengd is
(niet te lang doorkloppen)
Doe het beslag in het bakblik
Zet het blik in de oven en bak tot de cake gaar en goudbruin is
Laat ca 20 minuten afkoelen in het bakblik
Haal de cake uit het blik en zet op een rek
Maak de siroop (kook de suiker met het citroensap tot de suiker is opgelost)
Prik met een sate prikker hier en daarin de warme cake
Giet voorzichtig de siroop erover
Laat de cake nu helemaal afkoelen.
Vet een bakblik in met boter en bebloem het even
Doe de droge ingredienten voor de cake in een kom
Roer door en zet opzij
Doe de suiker, eieren, citroenrasp en het citroensap in een kom
Mix met de mixer alles op lage snelheid door elkaar
Voeg de boter toe en mix goed door
Doe nu de helft van de droge ingredienten erbij
Klop de zure room en vanille extract erdoor
Voeg de rest van het bloemmengsel toe
Klop tot alles vermengd is
(niet te lang doorkloppen)
Doe het beslag in het bakblik
Zet het blik in de oven en bak tot de cake gaar en goudbruin is
Laat ca 20 minuten afkoelen in het bakblik
Haal de cake uit het blik en zet op een rek
Maak de siroop (kook de suiker met het citroensap tot de suiker is opgelost)
Prik met een sate prikker hier en daarin de warme cake
Giet voorzichtig de siroop erover
Laat de cake nu helemaal afkoelen.
Maak de glazuur door de poedersuiker met het citroensap te vermengen
Druppel het verkregen glazuur over de cake
Laat de cake even staan tot het glazuur niet meer zo vloeibaar is
Snij de cake in plakken en serveer
Druppel het verkregen glazuur over de cake
Laat de cake even staan tot het glazuur niet meer zo vloeibaar is
Snij de cake in plakken en serveer
Bron: Annie-Eats
1 reacties:
Hmmm,ziet er zalig uit! Ik ben gek op citroencake en alles met citroen.
Een reactie posten