Aardbeienjam
Aardbeien....Ze zijn er weer
En er komt nog een hoop
Het is echt 1 van mijn favoriete fruitsoorten waar ik van kan blijven eten
En waar ik zeker enige potten jam, likeur en siroop van maak
Er gaat niets boven eigen gemaakte jam
En het is zo makkelijk
Voor meer info over Jam kijk eens HIER en HIER
Dit recept doet mee met het Aardbeien blogevent op Caroline`s Blog
Ingredienten:
5 a 6 pond aardbeien
5-6 cups suiker (hangt ervan af hoe zoet je het wil hebben)
sap van 1 citroen
8 theelepels pectine (natuurwinkel)
Bereiden:
Maak de aardbeien schoon en snij ze in vieren
Doe ze in een pan met de suiker
Laat 2 uur staan zodat het sap eruit komt en de suiker smelt
Zet de pan op medium vuur en laat de aardbeien zachtjes koken (15 a 20 minuten)
Roer af en toe voorzichtig in de pan
Doe het citroensap erbij met de pectine en kook nog precies 1 minuut
Doe de jam in gesteriliseerde potten en doe het deksel erop
Zet de potten in een grote pan met kokend water
Ze mogen niet onder water staan
Kook ze nog voor ca 5 minuten en haal ze uit de pan om af te koelen
Het deksel "popt" zich nu vast
Nu hoef je nog alleen maar te genieten van je eigengemaakte jam
Van 6 pond fruit krijg je 12 potjes jam
Leuk om als kadootje te geven
TIP:
Gebruik je gelei suiker dan hoef je geen pectine te gebruiken
3 reacties:
Lekker! Vorig jaar zomer heb ik een paar keer zelf jam gemaakt, was inderdaad heerlijk. Zodra het fruit weer wat goedkoper wordt ga ik me weer uitleven.
Je hebt me weer enthousiast gemaakt!
Hi Martine.
Ik hoef alleen met pontje over en ik zit midden in de Betuwe....
Volop vers fruit.
Het smaakt lekkerder en je weet wat erin zit.
En het is nog leuk werk ook (vind ik) :-)
Dank voor je inzending. Ik heb het geplaatst!
groeten, Caroline
Een reactie posten