Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Paaspudding met Sinaasappel en Chocolade



Paas Pudding met Sinaasappel en Chocolade

Dit is een prachtige feestelijke pudding,
Om te zien al een plaatje
Ik heb hem nog niet gemaakt,maar ga het zeker doen
Moet niet moeilijk zijn als ik het recept lees
En voor de sinaasappel likeur neem ik dan m`n eigengemaakte Grand Marnier
Dat moet lukken en lekker weg eten....



Ingredienten: 

5 sinaasappels
2 eetl. sinaasappellikeur
4 blaadjes gelatine (8 gram)
250 g melkchocola, gehakt
1/2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
150 g lange vingers
250 ml slagroom
(witte) paaseitjes voor garnering

1 gladde ronde puddingvorm of kom (inhoud 1 l)
plastic folie
paaslint

Bereiden:

Boen de sinaasappels schoon onder heet water.
Rasp van 2 sinaasappels het oranje deel van de schil.
Zet 1 theelepel rasp apart.
Pers alle sinaasappels uit.
Meng het sap, de rasp en de likeur en kook dit zachtjes in tot 200 ml over is.
Week de gelatine intussen 3-5 minuten in koud water.
Neem het sap van de warmtebron.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme sap.
Zet 50 gram chocola apart en los de rest zonder te koken op in het sap.
Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig is.
Vet de vorm in met olie.
Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten strak tegen de wand van de vorm.
Snijd de bovenkant van de koekjes eventueel iets bij.
Klop de slagroom stijf.
Schep deze luchtig door het chocolade mengsel.
Vul de vorm met deze mousse.
Dek af met plastic folie en laat de pudding circa 3 uur in de koelkast opstijven.
Stort de pudding op een schaal en strik het lint eromheen.
Garneer met de gehakte chocola, sinaasappelrasp en eitjes in het midden en aan de rand.

Tip: 
Neem in plaats van sinaasappelsap 200 ml mangosap of frambozensap (pak of fles).

Bron: Boodschappen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten