Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Amarenen Mascarpone Taart

Amarenen Mascarponetaart

Heb je de amarenen kersen gemaakt??
Dan is deze taart precies goed om te maken
En om de kersen erin te verwerken
En om ervan te smullen....


Ingrediënten:

Olie voor gebakschaal
125 gram amarettini (Italiaanse amandelkoekjes)
250 gram pure chocolade (70%)
25 gram boter
4 blaadjes gelatine
250 gram amarenen kersen
250 ml slagroom
500 gram mascarpone
500 gram magere kwark
175 gram suiker
3 eetlepel citroensap
poedersuiker om te bestuiven

Bereiden:

Bestrijk een gebakschaal met wat olie en plaats er een taartring 26cm op.
Doe 100 g amarettini in een diepvrieszak en sluit de zak.
Verbrokkel de koekjes met een deegroller.
Hak de chocolade grof.
Smelt 200 g chocolade met de boter au-bain-marie.
Roer de amarettinistukjes erdoor en strijk in de vorm.
Plaats ca. 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine in koud water.
Laat de kersen uitlekken.
Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone, de kwark, de suiker en 1 eetlepel citroensap door elkaar.
Knijp de gelatine uit
Neem 2 eetlepels van de citroensap en los  de uitgeknepen gelatine op een laag vuur op.
Laat afkoelen
Roer 2-3 el crème door de gelatine en meng hem vervolgens met de rest van de crème.
Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de crème over de taartbodem.
Verdeel de kersen erover.
Smelt 50 g chocolade, verdeel hem met een eetlepel in een dun straaltje over de rest van de crème
en trek hem er met een lepel in spiralen doorheen.
Strijk de crème luchtig over de kersen.
Plaats de taart minstens 4 uur in de koelkast.
Bestrooi hem met 25 g amarettini en poedersuiker.

Tip:
je kunt de rand van een ronde springvorm gebruiken als vorm
Of de hele springvorm...
Doe dan bakpapier op de bodem om de taart makkelijk los te krijgen
Olie het geheel in

Bron: Koken &Genieten

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Caroline Brouwer zei

Deze zal ik onthouden, lijkt me wel wat! Ik heb ook nog een blikje amarenekersen staan uit de winkel.
Groeten, Caroline

Populaire berichten