Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Geroosterde Perziken met Mascarponeijs


Geroosterde Perziken met Mascarponeijs


Mascarpone Ice Cream

Ingredienten IJs

2 cup volle melk
4 eidooiers
3/4 cup + 2 eetlepels suiker 
200 gram mascarpone  
1/2 theelepel vers citroensap 
snufje zout
1/4 cup karnemelk (optioneel)

Ingredienten voor de geroosterde perziken

2 cup witte wijn
2 eetlepels honing
1 cup water
1/4 cup suiker
1 rozemarijn takje
4 rijpe perziken



Bereiden:

Voor het ijs:
De melk en 3/4 cup suiker in steelpan doen
Breng aan de kook en los de suiker op
Zet even opzij
Mix de eidooiers met de 2 eetlepels suiker tot een lichtgeel mengsel
Giet langzaam de warme melk erbij
Blijf kloppen zodat de eieren niet gaan koken
Als alles gemengd is het mengsel in de steelpan gieten
Zet op laag vuur (mag niet gaan koken)
Onder voortdurend roeren het mengsel dikker laten worden
Haal van het vuur en giet door een zeef in een schaal
Klop de mascarpone, citroensap en snufje zout erdoor
Voeg de karnemelk toe (optioneel)
Laat afkoelen,bedek met huishoudfolie en zet dan in de koelkast
Als het mengsel goed koud is, kan er ijs van gedraaid worden in de ijsmachine
(zie de instructies bij je ijsmachine)
Of zet het in de vriezer en klop het ieder uur even door tot het ijs is geworden

Verwarm de oven op 170 graden celsius
Breng in een steelpan de witte wijn, honing, water en suiker aan de kook
Zet het vuur laag als het kookt
Laat pruttelen tot het voor de helft is ingekookt
Doe het rozemarijntakje in het mengsel en laat staan (10 minuten)
Haal het takje eruit
Pel de perziken,halveer ze en haal de pit eruit
Leg de perziken in een ovenschaal
Giet de siroop er overheen
Zet de ovenschaal in de oven en laat de perziken ca 40 minuten roosteren
Keer ze halverwege om.
Schep een mooie bol ijs op een schaaltje of glas
Leg er 2 halve perziken naast
Schep het warme perziken sap over de perziken en het ijs
Serveer direkt



Bron: Daniel Humm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Janine zei

Jeanne, je meot een restaurant beginnen, meid, dat ziet er weer zo lekker uit, yammie. lieve groeten van Janine

Populaire berichten