Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Pavlova


Pavlova

Zijn jullie net als ik gek op merinques
Niet de dans...... maar het gebak
Het liefst als ze van binnen nog een beetje taaiig zijn
Heerlijk in mokkasmaak en met mokkacreme ertussen
Daar kun je me voor wakker maken
Maar dit recept is ook heel bijzonder
En errug yummie
Het water loopt me uit het bekkie als ik het plaatje zie.....

(origineel recept)
Dit gebak/dessert was gecreeerd ter ere van de ballerina Anna Pavlova
Door een Australische chefkok rond 1920
De vorm van de pavlova moest een van haar balletkostuum`s voorstellen
En de slagroom de tule van haar tutu

Ingredienten

3 eiwitten
150 gram suiker
vers fruit van het seizoen
geklopte Slagroom

Laten we beginnen:
Voor Anna`s tutu....


Verwarm de oven voor op 120 graden celsius
Klop de eiwitten stijf met een mixer
Doe terwijl je klopt steeds een beetje suiker erbij
Het eiwit is klaar als de suiker is geabsorbeerd
En de eiwittwen zo stijf zijn dat ze in de kom blijven hangen als je de kom omkeert
Teken 6 cirkels van 8 cm doorsnee op een stuk bakpapier
Leg het stuk papier op een bakplaat
Bedek de cirkels met een laag eiwit mengsel
Bak in de oven ca 50 minuten
Draai de oven uit en zet deur op een kiertje
Laat de pavlova`s nog 15 minuten in de oven
Haal ze daarna eruit en laat verder afkoelen

Klop de slagroom stijf met 1 lepel suiker
Spuit over de pavovla
Garneer met stukjes fruit van het seizoen
zoals b.v.rode bes met kruisbessen
of kersen (ontpit) met witte bessen
Zwarte bessen met aardbeien
N.B.Baktijd kan varieren per oven en de dikte van de pavlova`s

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

ArtMus zei

oooh heerlijk!!!!!
daar mag je mij ook voor wakker maken Jeanne.
We hebben het ooit in Engeland gegeten bij kennissen.
Zelf heb ik het nog nooit geprobeert.
Weet je wat?
Als jij nou even zegt wanneer je dit klaar hebt dan komen wij gezellig mee eten.

Jeanne zei

Daar hou ik je aan hoor...
Van de week gaan we naar de pluktuin...fruit plukken
Dus word jammetjes maken en siropen.
Ik geef wel een gil als ze klaar zijn.... :-)

~THEA~ zei

Hoi jeanne,

Zullen we eerlijk delen??

Ik het fruit en jij de rest??

Is een goede deal toch??

Ik vind je foto's altijd zo mooi! Een boel werk,ik weet er alles van.

Een heel fijne week,groetjes Thea♥

Populaire berichten