Appel Pecan Brood
Dit is een recept dat ik heb gemaakt van het blog Vintage Victuals
En het is net wat Ellie schreef het is erg verslavend dit brood
Lekker fris en je eet het zo weg
Wij moesten nadat het amper afgekoeld was even proeven natuurlijk
In tijd van een mum was er minder dan de helft over
Je kunt allerlei appels voor gebruiken
Maar ik heb granny smith genomen
Een aanrader dus......
Ingredienten:
1 1/2 cups bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
1 snufje nootmuskaat
1 snufje kardamom (optionaal)
1 cup suiker
1/2 cup olie
2 eieren
1/2 theelepel vanille
2 cups appels (geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes)
1 cup pecan nootjes (grof gehakt)
Bereiden:
Warm de oven voor tot 170 graden
Vet een bakblik in voor het brood
Vet een bakblik in voor het brood
Doe de bloem, zuiveringszout, zout,kaneel en de nootmuskaat in een kom
Roer door elkaar en zet even opzij
Mix in een grote kom de olie en de suiker tesamen
Klop het goed door
Doe de eieren erbij en blijf kloppen
Doe de vanille erbij
Zet de snelheid van de mixer lager en doe het bloemmengsel er in gedeeltes bij
Is alles goed gemengd
Schep dan de appels en de pecan nootjes voorzichtig door het deeg
Je hebt nu een dik en plakkerig deeg
Net genoeg om de appels en pecan nootjes te bedekken
Doe het deeg in het beboterde bakblik
Bak het brood ca 60 a 75 minuten
Prik met een sateprikker erin
Komt die er droog uit dan is het brood gaar
Haal uit de oven en laat 15 minten afkoelen voor je het uit het blik haalt
Strooi er poedersuiker over
Roer door elkaar en zet even opzij
Mix in een grote kom de olie en de suiker tesamen
Klop het goed door
Doe de eieren erbij en blijf kloppen
Doe de vanille erbij
Zet de snelheid van de mixer lager en doe het bloemmengsel er in gedeeltes bij
Is alles goed gemengd
Schep dan de appels en de pecan nootjes voorzichtig door het deeg
Je hebt nu een dik en plakkerig deeg
Net genoeg om de appels en pecan nootjes te bedekken
Doe het deeg in het beboterde bakblik
Bak het brood ca 60 a 75 minuten
Prik met een sateprikker erin
Komt die er droog uit dan is het brood gaar
Haal uit de oven en laat 15 minten afkoelen voor je het uit het blik haalt
Strooi er poedersuiker over
Bron: Vintage Victuals
1 reacties:
Ik was benieuwd hoeveel een cup is ? Alvast bedankt!
( ps: leuke blog!)
Een reactie posten