Kaneel IJs
Ingredienten:
1 cup melk
3/4 cup suikersnufje zout
10 kaneelstukjes van 5 cm lang
2 cups slagroom
5 eierdooiers
Bereiden:
Warm de melk, suiker, zout, kaneelstokjes en 1 cup slagroom in een steelpan
Als het mengsel goed warm isAfdekken en van het vuur halen
Laat staan tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur (ca 1 uur)
Verwarm het mengsel weer
Haal met een schuimspaan de kaneelstokjes eruit
Giet de overgebleven cup slagroom in een kom en zet er een zeef boven
In een andere kom de eierdooiers opkloppenGiet langzaam het warme melkmengsel bij de eidooiers (blijf roeren)
Giet het mengsel terug in de steelpan
Zet op halfhoog vuur en verwarm onder constant roeren het mengsel (niet koken)
Blijf roeren tot het dikker word en het mengsel aan de lepel blijft hangen
Giet het mengsel door de zeef bij de room
Roer tot het is afgekoeld
Laat het een nacht in de koelkast staan (om te rijpen)
Draai in de ijsmachine tot ijs
Serveer in mooie glazen met appelschijfjes die even in de boter zijn gebakken
en met caramelsausYummieeeeeeeeeeeeeeeee.................
Bron: Brown Eyed Baker
1 reacties:
Wow ziet er geweldig lekker uit. Ben zelf dol op kaneel dus deze ga ik zeker uitproberen!
Een reactie posten