Geitenkaas met Abrikozen Buideltjes
Ingredienten:
4 Abrikozen (gehalveerd)125 gram zachte geitenkaas
2 theelepels verse rosemarijn6 velletjes pfyllo deeg (uit diepvries)
4 a 6 eetlepels gesmolten boter
Bereiden:
Warm de oven voor op 170 graden celsius
Leg de abrikozen op een bakblik dat bekleed is met bakpapier
Rooster de abrikozen ca 40 minuten tot ze zacht zijnLaat ze afkoelen en hak ze fijn
Doe ze in een kom
Verwarm de oven nu tot 200 graden
Vermeng de geitenkaas met de rozemarijn met de abrikozen
Vermeng alles goedWerk op een schoon werkblad
Leg een vel phylodeeg neerSmeer met een kwastje het vel in met gesmolten boter
Leg er een vel phylo deeg overheen en smeer in met boter
Doe het 3de vel eroverheen
Snij het phylodeeg in vieren
Schep 2 eetlepels van het geitenkaas/abrikozenmengsel op het phyllodeeg
Hou de hoeken vast en draai het buideltje omKnijp het een beetje in model
Plaats op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Herhaal dit tot alle buideltjes zijn gemaakt en er geen phyllodeeg meer is
Smeer ze met kwastje in met boter
Bak ze voor 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn
Laat afkoelen
Je kunt ze warm of koud eten
Bron: Cate`s world kitchen
2 reacties:
Daar krijg ik honger van!!!
Ze zien er zo mooi uit, jammer om ze op te eten.
Hartelijk dank voor je gelukwensen,
wat is je probleem met reageren?
Krijg je het formulier niet open? Dan klik ik vaker op de rechtermuisknop,en lukt het wel.
Ik kan heel vaak niet van mijn blog naar een andere blog. Ergerlijk!!Blogger doet er schijnbaar niet veel aan.
Fijn weekend meis!
Ha Thea..Je had mn email gekregen zie ik.
Ik kan bericht neer zetten en dan met mn google account.
En iedere keer blijft hij vragen om dat account
Ik klik het aan...moet je het weer invullen.
Dat doe ik dan en kom weer bij je bericht
En dan begint het van voren af aan.
Volgende keer doe ik het wel anoniem
Zet ik mn naam er wel onder
Misschien lukt het dan wel.
Fijn weekend.
Een reactie posten