Perzik Jam
Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam
Ach...is het niet goed uitgevallen.....
Kunnen we het altijd nog over het ijs of in de yoghurt doen
De wilde perziken zijn er echt prima voor geschikt
Ik heb zelf nog een pakje Jello Peach erin gedaan toen het gekookt was
Jello Peach kun je bestellen in de Amerikaanse shops (online)
En is gelatinepudding met perziksmaak
(Het is niet perse nodig om er Jello in te doen)
Ik heb gisteravond 2 en een halve pot jam gemaakt
De halve pot hebben we over het ijs gedaan
Dat was errug lekker moet ik zeggen
Warm was de jam erg zoet
Maar dat is vaak...warmte versterkt het zoet
Maar koud was het echt heel lekker
Deze maak ik dus ook vaker......
Perzikjam
Ingredienten
500 pakje geleisuiker
1 citroen (sap)
Bereiden:
De perziken eventjes onderdompelen in kokend water.
Het velletje is nu makkelijk te verwijderen
Snij de ontvelde perzik in 2 en haal de pit eruit
Snijd het vruchtvlees in plakjes of stukjes
(Methode 1)
Vermengen met de geleisuiker en onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
Vermengen met de geleisuiker en onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
Zodra de jam goed kookt, 10 a 20 minuut borrelend laten doorkoken.
Schep het schuim eraf...
Haal van het vuur
(Met staafmixer kort mixen om de perzikstukjes nog kleiner te maken)
Wil je ook Jello toevoegen??
Doe dit dan nu een roer alles goed door
De Jello moet goed opgelost zijn
Schep het schuim eraf...
Haal van het vuur
(Met staafmixer kort mixen om de perzikstukjes nog kleiner te maken)
Wil je ook Jello toevoegen??
Doe dit dan nu een roer alles goed door
De Jello moet goed opgelost zijn
Dan onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes gieten en afsluiten.
(Methode 2)
Als je graag hele stukjes perzik in de confituur heeft,
De perziken in schijfjes fijn snijden en ze samen met de geleisuiker enkele uren laten staan
tot de suiker is opgelost,
Als de suiker is opgelost kan de perziken met het sap gekookt worden
Laat aan de kook komen en voor 10 a 20 minuten laten pruttelen
Schep daarna als de perziken schijfjes zacht zijn de jam in potjes
Draai het deksel erop en draai ze om
Laat ze afkoelen, draai ze om en zet de potjes dan koel weg
tot de suiker is opgelost,
Als de suiker is opgelost kan de perziken met het sap gekookt worden
Laat aan de kook komen en voor 10 a 20 minuten laten pruttelen
Schep daarna als de perziken schijfjes zacht zijn de jam in potjes
Draai het deksel erop en draai ze om
Laat ze afkoelen, draai ze om en zet de potjes dan koel weg
Tip:
Het sap van 1 citroen toevoegen
Dan verkleuren de perziken niet tijdens het bewaren
En dit is het resultaat
Leuk en lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr
3 reacties:
Hallo Jeanne. Ik heb de jam gemaakt en even kort de blender door de stukjes perzik gehaald. Zo blijven er toch stukjes inzitten. Met geleisuiker speciaal 2 min. koken en dan is het perfect. Heerlijke jam!
Hallo Jeanne. Ik heb de jam gemaakt en even kort de blender door de stukjes perzik gehaald. Zo blijven er toch stukjes inzitten. Met geleisuiker speciaal 2 min. koken en dan is het perfect. Heerlijke jam!
Hoi hoi ik zie dat je met de slowcooker werkt, ik heb er net 1 in huis maar kan nergens op sites recepten vinden of je bramen jam met geleisuiker kan maken in de slowcooker.. De gelei moet koken omdat dat in de vruchten moet trekken maar of dat ook in de slowcooker kan?. Weet jij dat en ken jij dat of heb jij een recept om bramen jam te maken in de slowcooker? Ik zeef de bramen zodat de pitjes erniet in zitten. Hellup please. Dank je. Gr Tamara
Een reactie posten