Paas Cupcake`s
Wat is er niet leuker om met Pasen van die leuke kleine cupcakes op tafel te toveren
Ze zien er leuk uit en lekker om te eten
Kunnen van tevoren gemaakt worden
En kids vinden het schitterend om de cupcakes mee te versieren
Dit recept heb ik vorig jaar van cuprecepten overgenomen
Kijk maar eens bij cupcakerecepten
Vele recepten en leuke dingen om cupcakes te maken
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
4 theelepels cacaopoeder
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
cacaopoeder 30 gram, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
witte chocolade, geschaafd
chocolade paaseitjes
Voeg als laatste 4 theelepels cacao vermengd met 4 theelepels warm water toe aan het beslag
Mix het nog een keer goed door met een mixer.Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste de vanille extract toe.
Voor de chocolade smaak voeg je cacao poeder toe naar smaak, bijvoorbeeld 30 gram,
of laat je 75 gram chocolade smelten in een pannetje op middel hoog vuur.
Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en indikken.
Voeg dit toe aan de boter crème.
Schep alles nog eens goed door elkaar.
Met een spatel maak je een mooie swirl op de afgekoelde cupcakes.
Schaaf wat witte chocolade en strooi dit boven op de boter crème.
Zet een paas eitje recht op in de boter crème.
Of neem suikerkipjes of haasjes en plaats deze bovenop de cupcake
Bron: Cupcakerecepten
4 reacties:
ohhh daar loopt het water je toch in de mond, yammie, zal mijn schoondochter weer helemaal te gek vinden ☺ fijne pasen Jeanne!!
Jij ook fijne Paasdagen Janine.
Wat heb je weer mooie dozen gemaakt.
Prachtig vind ik ze.
Liefs...Jeanne
Hi Jeanne,
Hebt u toevallig een recept voor suikerkipjes? Ik woon in Australie en kan ze hier niet vinden...
Thx!
Micha
Een reactie posten