Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Knickerbocker Glory


Knickerbocker Glory

Ik ben gek op ijs......jij ook????
Moet je toch zeker een Knickerbocker Glory eens eten
Het is een klassieker in Engeland
Echt een recept bestaat er niet voor
Als je maar hoge glazen, lange lepels en ijs hebt
Dat is eigenlijk de basis.....
Daarbij komt dan verschillende fruitsoorten, siropen, nootjes en wafels
Dat word bekroond met een grote dot slagroom
Versierd met parasolletjes, rietjes,geraspte chocolade of cocos , wafeltje
Ik zou zeggen......duik erin en smullen maar
1 van mijn favorieten is wel....

Caramel Perzik en Frambozen Knickerbocker Glory

Ingredienten

1 liter Vanille ijs
150 ml kummel likeur
1/2 eetlepel maanzaad
4 perziken
150 gram suiker
300 gram frambozen
2 passievruchten
250 gram aardbeien
1 theelepel citroensap
10 blaadjes basilicum
Slagroom (gezoet en geklopt)
Om te garneren mintblaadjes
cigarillo koekjes

Bereiden:

Laat het ijs iets zacht worden...
Doe het maanzaad en 75 ml kummellikeur erdoor
Schep in vriesdoos en laat weer stijf worden in de koelkast
Halveer de perziken en haal de pit eruit
Snijd ze in 8 schijfjes
Verhit 75 gram suiker in een anti-aanbak koekenpan
Laat smelten tot een lichte caramel (niet roeren)


Doe voorzichtig de schijfjes perzik erin
Schep er de andere suiker overheen
Niet roeren maar schud de pan voorzichtig tot de suiker is opgelost
Doe de basilicumblaadjes erbij en de rest van de kummellikeur
Roer voorzichtig voor 5 minuten
Haal de perziken uit de pan


Giet voorzichtig een flinke scheut water in de pan en laat de caramel goed oplossen tot een saus
Giet de saus over de perziken en laat afkoelen
Mix de frambozen in een schaal met theelepel suiker en theelepel citroensap
Doe het pulp van de passievruchten in een schaaltje
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten
Neem 4 hoge glazen
schep in ieder glas een beetje frambozen coulis
Hierop wat aardbeien


Schep hierop de helft van de perziken en flink wat caramelsiroop
Hierop het ijs en de passievruchten
Perziken erover en druppel wat caramelsaus erover
Als laatste een flinke dot slagroom erop
steek een cigarillo erin met een rietje en een lange lepel
Mmmmmmm.................Dig in


Bron recept en foto`s: Gordon Ramsey

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

ArtMus zei

het zou eigenlijk verboden moeten worden.
Kom ik me daar met een lege maag onschuldig op je log...zie ik dit!!!!

Jeanne zei

Ja erg he.....
Niks verbieden...veuls te lekker..
hahahahahahahahahahaha

Populaire berichten