Knickerbocker Glory
Ik ben gek op ijs......jij ook????
Moet je toch zeker een Knickerbocker Glory eens eten
Het is een klassieker in Engeland
Echt een recept bestaat er niet voor
Als je maar hoge glazen, lange lepels en ijs hebt
Dat is eigenlijk de basis.....
Daarbij komt dan verschillende fruitsoorten, siropen, nootjes en wafels
Dat word bekroond met een grote dot slagroom
Versierd met parasolletjes, rietjes,geraspte chocolade of cocos , wafeltje
Ik zou zeggen......duik erin en smullen maar
1 van mijn favorieten is wel....
Moet je toch zeker een Knickerbocker Glory eens eten
Het is een klassieker in Engeland
Echt een recept bestaat er niet voor
Als je maar hoge glazen, lange lepels en ijs hebt
Dat is eigenlijk de basis.....
Daarbij komt dan verschillende fruitsoorten, siropen, nootjes en wafels
Dat word bekroond met een grote dot slagroom
Versierd met parasolletjes, rietjes,geraspte chocolade of cocos , wafeltje
Ik zou zeggen......duik erin en smullen maar
1 van mijn favorieten is wel....
Caramel Perzik en Frambozen Knickerbocker Glory
Ingredienten
1 liter Vanille ijs
150 ml kummel likeur
1/2 eetlepel maanzaad
4 perziken
150 gram suiker
300 gram frambozen
2 passievruchten
250 gram aardbeien
1 theelepel citroensap
10 blaadjes basilicum
Slagroom (gezoet en geklopt)
Om te garneren mintblaadjes
cigarillo koekjes
150 ml kummel likeur
1/2 eetlepel maanzaad
4 perziken
150 gram suiker
300 gram frambozen
2 passievruchten
250 gram aardbeien
1 theelepel citroensap
10 blaadjes basilicum
Slagroom (gezoet en geklopt)
Om te garneren mintblaadjes
cigarillo koekjes
Bereiden:
Laat het ijs iets zacht worden...
Doe het maanzaad en 75 ml kummellikeur erdoor
Schep in vriesdoos en laat weer stijf worden in de koelkast
Doe het maanzaad en 75 ml kummellikeur erdoor
Schep in vriesdoos en laat weer stijf worden in de koelkast
Halveer de perziken en haal de pit eruit
Snijd ze in 8 schijfjes
Verhit 75 gram suiker in een anti-aanbak koekenpan
Laat smelten tot een lichte caramel (niet roeren)
Snijd ze in 8 schijfjes
Verhit 75 gram suiker in een anti-aanbak koekenpan
Laat smelten tot een lichte caramel (niet roeren)
Doe voorzichtig de schijfjes perzik erin
Schep er de andere suiker overheen
Niet roeren maar schud de pan voorzichtig tot de suiker is opgelost
Doe de basilicumblaadjes erbij en de rest van de kummellikeur
Roer voorzichtig voor 5 minuten
Haal de perziken uit de pan
Giet voorzichtig een flinke scheut water in de pan en laat de caramel goed oplossen tot een saus
Giet de saus over de perziken en laat afkoelen
Mix de frambozen in een schaal met theelepel suiker en theelepel citroensap
Doe het pulp van de passievruchten in een schaaltje
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten
Neem 4 hoge glazen
schep in ieder glas een beetje frambozen coulis
Hierop wat aardbeien
schep in ieder glas een beetje frambozen coulis
Hierop wat aardbeien
Schep hierop de helft van de perziken en flink wat caramelsiroop
Hierop het ijs en de passievruchten
Perziken erover en druppel wat caramelsaus erover
Als laatste een flinke dot slagroom erop
steek een cigarillo erin met een rietje en een lange lepel
Mmmmmmm.................Dig in
Bron recept en foto`s: Gordon Ramsey
2 reacties:
het zou eigenlijk verboden moeten worden.
Kom ik me daar met een lege maag onschuldig op je log...zie ik dit!!!!
Ja erg he.....
Niks verbieden...veuls te lekker..
hahahahahahahahahahaha
Een reactie posten