Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Sjalotten-Geitenkaas Quiche met Croutons


Sjalotten-Geitenkaas Quiche met Crou­tons

Quiche vind ik echt iets voor de zaterdag
Kommetje soep van tevoren en een lekkere salade bij de quiche
Een lunch die heel gemakkelijk van tevoren gemaakt kan worden.
En er zijn zoveel lekkere quiches of hartige taarten (net hoe je het noemt)
De knoflooktaart is er ook een die hier veel gegeten word
Simpel te maken en atijd een succes 
En ik denk dat deze sjalottentaart ook in het rijtje komt van vaker maken...

 
Ingrediënten:

1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 g) 
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook (fijn gesnipperd)
2 netten sjalotten  ( in dunne ringen)
1 el donkerbruine basterdsuiker
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries ontdooid)
3 eieren
250 ml slagroom 
150 gram geitenkaas 
6 henneneitjes (hardgekookt)
4 sneetjes witbrood 
springvorm (doorsnede 24 cm) ingevet en met bakpapier bekleed)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de rozemarijn en de helft van de knoflook 1 min.
Voeg de sjalotten, suiker en peper en zout toe en bak de sjalotten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
Schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg.
Ris de blaadjes van de takjes tijm uit de kruidenmix en snijd fijn.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
Roer de tijm erdoor.
Verdeel het sjalotmengsel over de quichebodem.
Verkruimel de geitenkaas.
Pel de henneneitjes, halveer ze en verdeel ze (met de dooier naar boven) met de geitenkaas over het sjalotmengsel.
Schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Maak ondertussen de croutons
Snijd het brood in stukjes.
Snijd de salie en oregano uit de kruidenmix fijn.
Meng het brood met de rest van de olie, de rest van de knoflook, de kruiden en peper.
Spreid uit over een met bak­papier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat de laatste 10 min. onder de quiche in de oven.
Schep na 5 min. om.
Serveer de quiche met de croutons erop.

Wijntip: Mooi Kaap Droë Steen
2.39 Euro
Westkaap/Zuid-Afrika
Mooie sappige wijn met de geur en smaak van tropisch fruit.
Sluit goed aan bij het friszure van de geitenkaas
Ook lekker als aperitief

Bron:Allerhande 3 -  2013

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Marga zei

Wat een heerlijk en makkelijk recept en zeker iets voor de zaterdag of zondag. Heerlijk, en bedankt voor dit heerlijke recept!

Fijn weekend, Marga

Jeany zei

Haaa, klinkt lekker, ik vervang de eitjes wel, maar de rest ziet er erg goed uit! ;))

Populaire berichten