Sjalotten-Geitenkaas Quiche met Croutons
Quiche vind ik echt iets voor de zaterdag
Kommetje soep van tevoren en een lekkere salade bij de quiche
Een lunch die heel gemakkelijk van tevoren gemaakt kan worden.
En er zijn zoveel lekkere quiches of hartige taarten (net hoe je het noemt)
De knoflooktaart is er ook een die hier veel gegeten word
Simpel te maken en atijd een succes
En ik denk dat deze sjalottentaart ook in het rijtje komt van vaker maken...
Ingrediënten:
1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 g)
4 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook (fijn gesnipperd)
2 netten sjalotten ( in dunne ringen)
1 el donkerbruine basterdsuiker
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries ontdooid)
3 eieren
250 ml slagroom
150 gram geitenkaas
6 henneneitjes (hardgekookt)
4 sneetjes witbrood
springvorm (doorsnede 24 cm) ingevet en met bakpapier bekleed)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de rozemarijn en de helft van de knoflook 1 min.
Voeg de sjalotten, suiker en peper en zout toe en bak de sjalotten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
Schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg.
Ris de blaadjes van de takjes tijm uit de kruidenmix en snijd fijn.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
Roer de tijm erdoor.
Verdeel het sjalotmengsel over de quichebodem.
Verkruimel de geitenkaas.
Pel de henneneitjes, halveer ze en verdeel ze (met de dooier naar boven) met de geitenkaas over het sjalotmengsel.
Schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Maak ondertussen de croutons
Snijd het brood in stukjes.
Snijd de salie en oregano uit de kruidenmix fijn.
Meng het brood met de rest van de olie, de rest van de knoflook, de kruiden en peper.
Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat de laatste 10 min. onder de quiche in de oven.
Schep na 5 min. om.
Serveer de quiche met de croutons erop.
Wijntip: Mooi Kaap Droë Steen
2.39 Euro
Westkaap/Zuid-Afrika
Mooie sappige wijn met de geur en smaak van tropisch fruit.
Sluit goed aan bij het friszure van de geitenkaasOok lekker als aperitief
2 reacties:
Wat een heerlijk en makkelijk recept en zeker iets voor de zaterdag of zondag. Heerlijk, en bedankt voor dit heerlijke recept!
Fijn weekend, Marga
Haaa, klinkt lekker, ik vervang de eitjes wel, maar de rest ziet er erg goed uit! ;))
Een reactie posten