Witte Chocolade Frambozen Mousse
Dit recept heb ik al vaker gemaakt,
Met aardbeien of bosbessen....zo word het weer een heel ander dessert
En maak je een bodem van koekjes...
kun je er een lekkere cheesecake van maken....
Ik zou dan wel 4 blaadjes gelatine toevoegen aan het recept
(blaadjes weken in koud water en oplossen in 3 eetlepels gecondenseerde melk oplossen)
Maak hiervoor de 3 eetlepels melk even tegen de kook aan en doe hier de gelatine blaadjes in
Los ze goed op en roer ze door de overige melk
Volg verder het recept.....
Ingredienten:
600 gram cream cheese (kamertemperatuur)
379 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
200 gram of witte chocolate
2 dozen verse frambozen + voor garnering
1/2 theelepel vanille extract
Bereiden:
Mix in een kom de cream cheese met de gecondenseerde melk
Mix tot het een dikke zachte mousse is geworden
Doe de chocolade in een kom en laat het au bain marie smelten
Klop de chocolade bij het mousse mengsel terwijl je het erbij giet
Voeg de vanille extract toe en zet de machine uit
Schep de helft van de frambozen voorzichtig bij het mengsel en schep ze erdoor
Pureer de overige frambozen
Schep de glazen of schaaltjes voor de helft met frambozenmousse
Schep hier een flinke lepel frambozenpuree op
Vul de schaaltjes verder af met frambozenmousse
Laat opstijven in de koelkast ca 12 uur.
Garneer met enige frambozen voor het serveren.
TIP:
De mousse is ook makkelijk te gebruiken voor cheesecake en cupcake`s
1 reacties:
Bouuuhhh ziet dat lekker uit, maar ik zie nog iets staan, suikervrije chocolade mouse, snel even pieken daar. Fijn weekend Jeanne
Een reactie posten