Vlierbloesemsiroop
Je ziet ze weer overal....de vlierbloesem
En je kunt er heerlijke siroop van maken
Natuur in een glas.....
Lekker fris en dorstlessend
En wat dacht je van pannekoeken met vlierbloesem
En je kunt ze in de vrije natuur plukken
En anders staan ze wel bij een boer in de tuin
Even vragen en je mag gerust een paar bloesemtakken meenemen
Let er wel op dat je geen bloesem vlak langs de weg plukt
Door de uitlaat gassen zijn die niet echt aan te raden
Ingredienten
ca 30 grote vlierbloesemschermen
2 liter water2 kilo suiker
2 citroenen
40 gram citroenzuur (verkrijgbaar bij de apotheek)
Glazen potten of flessen die goed zijn af te sluiten
Kook het water met de suiker, tot de suiker goed is opgelost
Zet de bloesem even in zout water (i.v.m. torretjes)
Spoel ze grondig maar voorzichtig afOntdoe de vlierbloesemschermen van zijn steeltjes
Leg de bloesem in grote glazen potten met twee citroenen in schijfjes erbovenop
Giet het suikerwater bovenop de vlierbloesem
Laat dit mengsel twee tot vier dagen staan, liefst in de zon
Roer het mengsel af en toe om
Warm na twee tot vier dagen dit mengsel een beetje op,
het word wat dunner en kan het makkelijker door de zeef.
Vang het vocht op, dat is de siroop.
Los er de 40 gram citroenzuur in op
Giet de siroop in goed schoongemaakte, uitgekookte flessen, die goed zijn af te sluiten.
Gebruik het als siroop:
Giet een laagje in een glas en doe er water of mineraalwater bij.
Desnoods een schijfje citroen.
4 reacties:
Ooooh dit is zo heerlijk!
Vroeger maakte ik het regelmatig en de flessen waren altijd in no-time leeg.
Ja lekker he....
Mocht hier niet ontbreken vond ik.
Fijne dag nog verder
Heerlijk! Mijn oma maakte er altijd flessen vol van, maar had nooit een goed recept. Ga het zeker proberen :)
Leuk Pleun...
Mijn tante maakte het vroeger veel.
Die had een boerderij.
En ik logeerde er veel.
Ze kookte de sterretjes van de hemel.
Heerlijk.
Een reactie posten