Witte Chocolade Frambozen IJs
IJs.....Daar kun je me ook wakker voor maken
In allerlei smaken...
Heerlijk...ijs op een stokje..in een hoorntje
Zolang er geen nootjes op zitten vind ik het prima
Maar het lekkers is toch wel een coupe met ijs met saus en slagroom
Rietje erin en pluutje erop
Dat ziet er al feestelijk uit
En dat kan al met gewoon vanille ijs
Dit ijsrecept lijkt moeilijk maar is het niet
En ook zonder ijsmachine is het makkelijk te maken
Gewoon het ijsmengsel in diepvriesdoos doen en ieder half uur even opkloppen
Zodat de ijskristallen breken en de structuur van het ijs zacht en fluwelig word
Yummie.....ik heb al trek gekregen
Ingredienten
1 en 1/2 cup volle melk
1 en 1/2 cup slagroom3/4 cup suiker
2 grote eieren
1 eidooier
1 en 1/2 theelepel vanille extract
230 gram witte chocolade gehakt
Bereiden IJs
Doe de witte chocolade in een kom en zet opzij
Maak de melk en slagroom heet in een steelpanBreng aan de kook en giet voorzichtig bij de chocolade
Roer even door
Zet opzij om iets af te koelen
In een andere kom de suiker,eieren en eidooier
Mix goed doorelkaar tot mayonaise dikteRoer er de vanille extract door
Roer voorzichtig een cup van het warme chocolade room mengsel door de eieren
Als dit goed gemengd is de overige chocolade mengsel erbij doen
Roer goed door
Giet het mengsel in een steelpan en zet op laag vuur
Roer constant tot het mengsel dikker word
Haal van het vuur
Giet het mengsel in een kom
Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen 6 a 8 uur (liefst een hele nacht)
Ingredienten
1 en 1/2 cup Frambozen
1 eetlepel suiker
Bereiden:
Doe de frambozen met de suiker in een keukenmachine of blender
Draai er puree vanGiet het sap door een zeef zodat de pitjes eruit zijn (laat afkoelen)
Draai van het chocolademengsel ijs in de ijsmachine
Is het ijs klaar dan 1/3 van het ijs in een vriesdoos doenDoe de helft van de frambozenpuree erover
Hier weer 1/3 van het ijs over
Dan de rest van de frambozen puree erover
Tenslotte de rest van het ijs erover verdelen
Bedek de bovenkant met deksel of huishoudfolie
Zet terug in de vriezer ca 2 uur of nog langer
Serveer in mooie glazen met wafel of een dot slagroom en extra frambozen puree.
Bron: One Perfect Bite
4 reacties:
Het mag een wonder heten dat we niet vierkant zijn hè.
Ik ben namelijk ook zo`n ijsliefhebber Jeanne en dit ziet er weer heerlijk uit..
Heerlijk jeanne , framboosjes zou ik zo van de struik kunnen plukken..maar ja...ik heb er het geduld niet voor dus iedere keer als ik een rijpe zie hangen dan issie al geplukt en opgegeten .
Eindelijk heb ik gevonden hoe ik hier kan reageren pffff
Groetjes Ria B
Goedenavond, bang dat ik iets verkeerds heb gedaan... Het blijft vloeibaar in de ijsmachine. Niet genoeg verhit na het samenvoegen misschien? Durfde het niet langer op het vuur te laten staan.
Gr Nanda
Een reactie posten