Perzik Taart
Vandaag een vlug klaar receptje:
Om lekker bij de koffie op te peuzelen
Geen taart die helemaal zelf gemaakt word maar 1 met een kant en klare bodem
Je kunt natuurlijk je eigen bodem ook maken
Die afbakken en daarna de vulling erin
Maar deze week ben ik zo druk geweest met schilderen in huis
Dat daar geen tijd voor overbleef....
Dus een beetje van jezelf met een beetje gemak
Moet ook kunnen......
Ingredienten:
Een kant en klare taartbodem
Voor de vulling:
1 cup Water
1 cup suiker
2 grote eetlepels maizena
¼ cup verse citroensap
snufje zout
¼ cup boter
6 Perziken (velletje eraf en in schijfjes gesneden)
1 cup suiker
2 grote eetlepels maizena
¼ cup verse citroensap
snufje zout
¼ cup boter
6 Perziken (velletje eraf en in schijfjes gesneden)
Bereiden:
Giet het water in een pan met de suiker, citroensap, zout en de maizena
Roer alles goed door elkaar
Op het vuur aan de kook brengen onder voortdurend roeren
Roer tot het dik is geworden
Haal van het vuur af en roer de boter erdoor
Schep de perzik schijfjes erin en voorzichtig omroeren
Schep het mengsel in de taartbodem
Garneer met toefjes slagroom
Roer alles goed door elkaar
Op het vuur aan de kook brengen onder voortdurend roeren
Roer tot het dik is geworden
Haal van het vuur af en roer de boter erdoor
Schep de perzik schijfjes erin en voorzichtig omroeren
Schep het mengsel in de taartbodem
Garneer met toefjes slagroom
TIP:
Gebruik eens wilde perziken....
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Ik weet niet hoe oud dit logje met je perziktaart al is,maar ik vind het wel apart.
Ik ga het even noteren!
Die wilde perziken zijn idd lekker!
Groetjes Thea ♥
Hallo Thea
Staat er vanaf de zomer maar het is wel lekker hoor.
Ik kan nog steeds geen bericht bij je neerzetten.
Het verdwijnt steeds.
Ik heb verschillende dingen geprobeerd.
Ik vind je krans super>
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten