Jussaus
Gebeurd het jou ook wel eens
Dat je geen of weinig jus hebt
En dat is juist zo lekker over de piepertjes
Dit recept van Ina is dan een uitkomst
Ingredienten:
1 1/2 cups uien (fijngehakt)
1/4 cup bloem
1 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper
2 cups kippenbouillon (heet)
1 eetlepel cognac
1 eetlepel witte wijn
1 eetlepel room (optioneel)
In een steelpan de boter smelten en de uien toevoegen
Op halfhoog vuur laten bakken tot de uien lichtbruin zijn (12 a 15 minuten)Doe dit rustig aan, de uien moeten goed gaar zijn en niet te bruin
Schep de bloem in de pan en roer het goed door
Zout en peper en kook voor 2 a 3 minuten
Doe de kippenbouillon erbij met de cognac
Laat 4 a 5 minuten pruttelen tot het dikker is
Giet de wijn en de room erbij
Proef of de smaak goed is voeg anders nog peper en/of zout toe
Serveer in een sauskom
Voeg dan 2 tomaten toe
Ontveld en zaadjes eruit en in kleine blokjes gesneden
Laat deze nog even meefruiten met de uien
Bron: Ina Garten (Barefood Contessa)
2 reacties:
o ja....die sitatie ken ik maar al te goed.
Gelukkig heb ik altijd een potje ...uh dinges, durf het hier niet bij naam te nomen , staan.
Dit is natuurlijk veel smakelijker.
hahahahahahahaha....Muzzie er staat bij mij ook een potje dinges hoor....of een zakje met jachtsaus (vind Dirk lekker)
Maar deze saus is ook gauw gemaakt.
Champignonnetje erdoor en de piepertjes smaken weer lekker.
Groetjessss
Een reactie posten