Stoofpeertjes Taart
Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?.....
Ik denk dat iedereen die wel lekker vind.
In een taart verwerkt helemaal super
Een soort upside down taart.
Wil je lichte peertjes in het gebak?
Gebruik dan witte druivensap en laat de caramel niet te donker worden
Het sap van de peertjes is lekker in yoghurt, vla of ijs.
Ingrediƫnten:
1 kilo stoofperen
3/4 liter rood druivensap
200 gram suiker
1 vanillestokje, opengesneden
125 gram roomboter
250 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
zout
c.a 1 dl ijskoud water
250 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel kaneel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes
Leg de peertjes in een pan, voeg het druivensap, 50 gram suiker en het vanillestokje toe.
Breng aan de kook en stoof de peertjes met een deksel op de pan 1 uur op een heel zacht vuur.
Laat ze afkoelen.
Snijd de boter in blokjes.
Meng de bloem en basterdsuiker met een beetje zout en de boter in de keukenmachine met de deegmessen tot kruimels.
Laat de machine draaien en voeg dan zoveel ijskoud water toe tot er een deegbal ontstaat.
Wikkel het deeg in folie en laat in de koelkast 30 min. rusten.
Vet de taartvorm in met boter.
Verwarm in een steelpan de rest (150 gr) van de suiker met 3 eetlepels water en laat de suiker op een zacht vuur smelten
.Zet het vuur dan hoog en laat de suiker zonder te roeren kleuren tot een goudbruine karamel.
Schenk de karamel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Giet de peertjes af (vang het perensap op)
Verdeel de peertjes over de karamel.
Bestuif het aanrecht met bloem.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm.
Bedek de peren met het deeg en druk het iets aan.
Bak de taart in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en kaneel lobbig.
Leg een platte schaal op de taartvorm en keer de perentaart om.
Serveer de taart met een flinke lepel van de geklopte slagroom
Voor meer Peren Info klik Hier
Bron: Seasons
1 reacties:
Voor hoeveel personen is deze taart? Groet,
Mandy
Een reactie posten