Ingredienten:
500 g Varkensgehakt
2 1/2 eetlepel olijfolie
1/2 ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1/2 rode paprika (in blokjes)
1 kleine wortel (in kleine blokjes)
1/2 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
40 g paneermeel
1 dl creme fraiche
2 eetlepels tomatenpuree
snufje chilipoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 cakevorm van ca. 20 cm lang
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca 190C.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Vet de cakevorm in met een eetlepel olie.
Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de creme fraiche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190C.
Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het gehaktbrood in plakken.
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Meatloaf/Gehaktbrood
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Varkensvlees
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
0 reacties:
Een reactie posten