Ingredienten
1 knoflookteentje
halve ui, gesnipperd
100 gram erwten besan of oerdi-dal (bij de Hindoestaanse toko)
halve rode peper
1 eetlepel komijn (jeera)
3 grote tajerbladen of selderij
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 tot 250 ml. water
snufje zout
Olie om in te frituren
Bereiden
Week de oerdi ten minste een nacht in water en maal de erwten in een keukenmachine fijn. Maal de knoflook, ui en peper fijn in een vijzel. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan en wrijf ze even in een vijzel. Was de tajer of de selderij. Haal de steeltjes van de tajerbladen, dep de groente droog en snij in dunne repen.
Voeg het mengsel van knoflook, peper en ui bij de gemalen oerdi.
Meng vervolgens tajerblad/selderij en komijnzaad doorheen.
Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoorheen kneden.
Breng eventueel op smaak met wat zout.
Voeg aan dit kneedsel water toe tot er een zacht en luchtig deeg ontstaat. Dek af en laat het deeg minimaal 2 uur op een warme plek rijzen (voor een beter resultaat kun je het deeg èèn nacht laten rijzen).
Vorm met vochtige handen van het deeg balletjes ter grootte van een groot ei, en druk de balletjes vervolgens plat.
Zorg dat ze ongeveer tien centimeter doorsnee hebben en druk in het midden een kuiltje.
Verhit de olie in een bakpan of wok en frituur de bara daarin aan beide zijden in enkele minuten goudbruin.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
De bara zijn zo te eten, met wat (mango) chutney, sambal, of zelfs kip.
Bron:caribemagazine
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Bara`s
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Lunchgerechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
0 reacties:
Een reactie posten