.
Meringue Taart
Ingredienten:
250 gram frambozen (diepvries)
1 fles mousserende rosé (0.75 liter)
250 g suiker
5 eieren
500 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker (a 80 g
Schep het bevroren fruit met 50 ml rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om.
Splits ondertussen de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten).
Mix de eiwitten tot stevige pieken.
Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Teken op een vel bakpapier een grote cirkel van 24 cm en een kleinere cirkel met een doorsnede van 20 cm.
Knip ze uit en schep het eiwit erin.
Bak het eiwit 1 1/2 uur; de buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai.
Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
Mix ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues.
Leg de grote meringue op een schaal
Verdeel er 2/3 van het fruit over.
Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover.
Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en schenk de rest van de rosé erbij.
TIP: Van de dooiers kun je heerlijke mayonaise maken
Bron:A.H
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Meringuetaart met frambozen
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
0 reacties:
Een reactie posten