.
Griekse Salade
Ingredienten:
4 grote trostomaten
1 komkommer
½ rode ui
16 olijven
1 theelepel gedroogde oregano
85g feta kaas
4 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de trostomaten in partjes. Schil de komkommer, schraap de pitjes eruit en hak deze grof.
Snijd de ui in grove plakken en breek de fetakaas in stukken.
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer het met geroosterd brood.
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Traditionele Griekse Salade
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Salade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
4 reacties:
Mmmm...choriatiki....die maak ik vaker, maar enkel met een flinke straal geel goud van het eiland Kreta!
Bedankt voor je tip over Okke's site.
Wat een super mooie site met veel goede info.
Maar ik mailde hem om mijn kruisbessen op brandewijn door te geven en kreeg net een mail terug dat hij al 'n recept heeft daarvan.
Jammer dan houdt het op voor mij.
Ach niet voor dat potje kruisbessen jam, maar een vermelding van het recept met foto zou ook al leuk geweest zijn....
Groetjes,
Ger
Ach jammer Ger....
Gaat mij ook niet om de jam
Ik wist niet dat ik potje jam kreeg toen ik hem het recept mailde....
Op mijn site staan ook nog recepies met kruisbessen.
Ook de moeite waard om eens te proberen
Helemaal als je veel hebt geplukt in de pluktuin.
Hoewel ik je kruisbessen op brandewijn er lekker vind uitzien.
Groetjes
Jeanne
Mag ik jouw foto van deze salade gebreuken? Ik heb wel mijn eigen recept, maar jouw foto, met jou blog adres staan er bij. Ik ben Jet en woon al 58 jaar in Brazilie, maar ben nog steeds altijd bezig met nederlandse recepten en blog op te zoeken. Daag... tot schrijfs
Ja hoor Jet.
Als je even een mailtje stuurt met je emailadres.
Dan stuur ik je het grotere plaatje.
Even op de link in de rechterkolom klikken.
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten