Toen mijn kids nog klein waren hoorde je vaak:
"Wat eten we vandaag Mam"
Steevast zei ik dan hutsemeknutsels
Nu zijn kids nieuwsgierig en ze wilde dan ook weten wat dat was.
Zie er maar uit te komen als je het zelf ook niet weet.
En ze waren dan ook teleurgesteld als er s`avonds geen hutsemeknutsels waren
Tot ik eens met de koelkast opruimen paprika`s tegenkwam die echt op moesten en een doosje champignons
Inspectie van de vriezer leverde nog een pakje kippelevers op.
Het brouwsel wat hiervan gemaakt werd,is dus hutsemeknutsels gedoopt
En ze waren er gek op...
Met stokbrood of met rijst
Het is nog vlug klaar en makkelijk te maken
Wij vonden de kippelevertjes doorbakken erg lekker.
Maar wil je ze liever rose dan bak je ze korter:
Hutsemeknutsels
Ingredienten:
500 gram kippenlevers
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
259 gram champignons
2 grote tomaten
peper en zout
1 lepel tomatenpuree
kippebouillon indien nodig.
3 lente of bosuitjes
peper en zout
sambal voor de liefhebber
Maak de kippenlevers schoon en snijd ze in stukjes.
Schil de ui en snipper ze fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
De tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
Bak in de koekenpan de kippenlevertjes gaar.
Haal ze uit de koekenpan en zet ze even opzij.
Bak de ui glazig en voeg de paprika toe.
Laat dit even doorbakken.
Doe de champignons erbij met de tomatenpuree
Roer alles goed door elkaar en laat even sudderen.
Voeg de kippelevers en de tomaatblokjes toe en laat alles goed doorwarmen.
Is het te dik voeg dan scheutje bouillon toe (van blokje of tablet is prima)
Het moet een smeuige massa worden
Maak op smaak met peper en zout en eventueel beetje sambal.
Doe op het laatst de lente of bosuitjes erbij die in ringetjes zijn gesneden.
Lekker met rijst of stokbrood
Bron:ikke
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Hutsemeknutsels
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Lunchgerechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
2 reacties:
wij eten regelmatig hutsemeknutsels ook al noem ik het "ratjetoe "
Jou hutsemeknutsel lijkt me heerlijk!!!
Ha Eefje
Ik denk dat ieder huisgezin wel zo`n recept heeft en het dan allerlei namen geeft.
Dus geef mij je recept maar van jou ratjetoe
Je zigeuners heb ik al....
Die komt er ook nog op.
Ja ja....:-))
Een reactie posten