Ingredienten:
200 gram sugarsnaps of peultjes
Zout en vers gemalen peper
250 gram aardbeien
200 gram kaas (geitenkaas of feta)
4 eetlepels aardbeien jam
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel munt fijn gesnipperd
150 gram veldsla
4 eetlepels zonnebloempitten
Kook de sugarsnaps of peultjes met het zout beetgaar
Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf
Snijd de aardbeien doormidden
Snijd de kaas in blokjes
Verwarm in een steelpannetje de aardbeienjam met een eetlepel water tot de jam vloeibaar is.
Schenk de jam in een kommetje en klop de azijn, olie en de munt door
Schep de helft van de dressing door de veldsla
Verdeel de veldsla met de sugarsnaps, aardbeien, de kaas en de zonnebloempitten over 4 bordjes
Lepel de rest van de dressing erover
TIP: Lekker met maisbrood en boter
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Kaassalade met Aardbeien
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Salade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
-
Citroentaart van Jeroen Gister heb ik weer met plezier naar Jeroen gekeken Hij maakte citroentaart Nu ben ik gek op citroenen en...
1 reacties:
hmmmmmmmmmmmm, dat hoort en ziet er heerlijk uit, en alles wat ik mag eten hahahahaa, dus die gaan we uitproberen. :))
Een reactie posten