Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Garnalen kroketjes



Belgische Garnalenkroketjes

Ingredienten:

500 gram grijze garnalen (gepeld)
4 blaadjes gelatine
90 gram boter
120 gram bloem
300 gram gevogelte bouillon (kip, kalkoen)
peper en zout
cayennepeper, bieslook,peterselie

Bereiden:

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Smelt de boter in een pan en voeg in één keer de bloem erbij.
Roer goed met een spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende drie minuten koken om de bloem te laten garen.
Voeg de gevogeltebouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook.
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de massa.
Laat iets afkoelen.
Voeg 500 gram gepelde grijze garnalen toe.
Proef en voeg naar smaak cayennepeper, peper, zout, knoflookpoeder en bieslook toe.
Dek de massa af en zet het mengsel in de koelkast om te laten opstijven.

Portioneer vervolgens de massa tot croquetten, croquetjes of bitterballen op vetvrij papier dat is vastgeplakt op het aanrecht met tape.

Rol de kale croquet eerst door fijn paneermeel , vervolgens door het losgeklopte, maar niet schuimende eiwit en
daarna nog een keer door gemalen broodkruim.
Verwarm de arachideolie tot 180°C en laat de croquetten gedurende drie minuten frituren en laat ze vervolgens uitlekken.

Eet ze als lunch,
als tussendoor of
bij de warme maaltijd, met lekkere sla.

Hollandse Garnalenkroketjes

Ingredienten:

1 sjalotje
1 teentje knoflook
50 gram bloem
1 dl melk
1 ei
1 eigeel
1 dl slagroom
peterselie, dragon
zout en peper
200 gram garnalen

Bereiden:

Fruit de sjalot en het teentje knoflook in wat boter.
Voeg de gram bloem langzaam toe, laat het garen en voeg daarna beetje bij beetje de melk toe.
Klop de dooier van 1 ei los met 1 dl slagroom en roer dit door de ragout.

Voeg gehakte peterselie, dragon, zout en peper toe en laat de ragout iets afkoelen.
Hak 100 gram garnalen fijn en meng dit samen met nog 100 gram hele garnalen door de ragout.
Laat dit 2 uren opstijven in de koelkast.

Vorm van de ragout kroketten.
Haal ze door de bloem , dan door het ei (losgeklopt) en vervolgens door paneermeel .
Licht invriezen en bakken in hete olie (175°C) ca. 5 minuten.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

ellen zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Populaire berichten