Belgische Garnalenkroketjes
Ingredienten:
500 gram grijze garnalen (gepeld)
4 blaadjes gelatine
90 gram boter
120 gram bloem
300 gram gevogelte bouillon (kip, kalkoen)
peper en zout
cayennepeper, bieslook,peterselie
Bereiden:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Smelt de boter in een pan en voeg in één keer de bloem erbij.
Roer goed met een spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende drie minuten koken om de bloem te laten garen.
Voeg de gevogeltebouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook.
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de massa.
Laat iets afkoelen.
Voeg 500 gram gepelde grijze garnalen toe.
Proef en voeg naar smaak cayennepeper, peper, zout, knoflookpoeder en bieslook toe.
Dek de massa af en zet het mengsel in de koelkast om te laten opstijven.
Portioneer vervolgens de massa tot croquetten, croquetjes of bitterballen op vetvrij papier dat is vastgeplakt op het aanrecht met tape.
Rol de kale croquet eerst door fijn paneermeel , vervolgens door het losgeklopte, maar niet schuimende eiwit en
daarna nog een keer door gemalen broodkruim.
Verwarm de arachideolie tot 180°C en laat de croquetten gedurende drie minuten frituren en laat ze vervolgens uitlekken.
Eet ze als lunch,
als tussendoor of
bij de warme maaltijd, met lekkere sla.
Hollandse Garnalenkroketjes
Ingredienten:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
50 gram bloem
1 dl melk
1 ei
1 eigeel
1 dl slagroom
peterselie, dragon
zout en peper
200 gram garnalen
Bereiden:
Fruit de sjalot en het teentje knoflook in wat boter.
Voeg de gram bloem langzaam toe, laat het garen en voeg daarna beetje bij beetje de melk toe.
Klop de dooier van 1 ei los met 1 dl slagroom en roer dit door de ragout.
Voeg gehakte peterselie, dragon, zout en peper toe en laat de ragout iets afkoelen.
Hak 100 gram garnalen fijn en meng dit samen met nog 100 gram hele garnalen door de ragout.
Laat dit 2 uren opstijven in de koelkast.
Vorm van de ragout kroketten.
Haal ze door de bloem , dan door het ei (losgeklopt) en vervolgens door paneermeel .
Licht invriezen en bakken in hete olie (175°C) ca. 5 minuten.
1 reacties:
Een reactie posten