Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Chocoladetrifle


Chocoladetrifle

Ingrediënten (Voor 4 pers.)
275 gr kant-en-klare chocoladecake
3-4 el frambozengelei, zonder pitjes
4 el amaretto
250 gr rood fruit uit de diepvries, ontdooid
voor de custard
6 eidooiers
55 gr lichtbruine basterdsuiker
1 el maïzena
500 ml melk
55 gr pure chocolade, gesmolten
topping
225 ml slagroom
1 el lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl vanille-extract
ter garnering
kant-en-klare chocoladetruffels
vers fruit, zoals kersen en aardbeien

Bereiding
Snijd de cake in plakken en maak er ‘sandwiches’ van met de frambozengelei.
Snijd de sandwiches in blokjes en doe ze in een ruime schaal.
Besprenkel ze met de amaretto en verdeel het fruit erover.
Klop voor de custard de eidooiers en suiker in een vuurvaste kom tot een dikke, zachtgele massa en roer dan de maïzena erdoor.
Breng de melk in een pan tegen de kook aan.
Giet hem al roerend over het eimengsel.
Doe het mengsel weer in de pan en breng het net aan de kook, onder continu roeren, tot het dik wordt.
Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Roer de gesmolten chocolade erdoor.
Giet de custard over de cake en het fruit en zet alles 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop voor de topping de slagroom half stijf en klop er dan de suiker en het vanille-extract door.
Schep over de trifle.
Garneer met de truffels en het fruit en zet tot het serveren in de koelkast

Bron:Belgische Chocolade

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Eveline Mus zei

dit.....
dit.....
dit is te gek Jeanne.....
ooooh wat lijkt dit heerlijk!!!!!!
Hoe kun je ons toch zo plagen met al die lekkere recepten.
Verdorie straks krijg je me nog zo ver dat ik de keuken in ga!

Jeanne zei

hahahahahahahaha
Meis...dit kan Pamus ook maken hoor.
Je zegt maar dat je een macrofoto ervan moet nemen
Dat het op je weblog moet
En je hoeft geen custard zelf te maken (is wel lekkerder natuurlijk)
Maar het gaat ook goed met vla uit de shop hoor.
Zou eens een balletje opgooien.....:-))

Eveline Mus zei

okee.balletje gaat richting Pamus.

Populaire berichten