Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Wilde Perziken Dessert

.



2 Jaar terug zag ik hem voor het eerst
De wilde perzik.....
Een lelijk plat ingedeukte vrucht
Die helemaal niet op de ronde varieteit leek
Hooguit voelde het velletje net zo donzig
Ik heb hem toen laten liggen
Met de gedachte...z`n zus lijkt op koolraap en dat zal deze ook wel zijn.
Want waar zijn ze gebleven
De perziken waar je een hap van nam en het sap langs je kin en je armen liep
Heerlijk zoet en zacht.....Een decadente vrucht
Ik had de perzik al opgegeven
Al zoekende over internet kwam ik hem weer tegen
En de reacties van mensen
Dat het zo`n sappige vrucht is met veel smaak
Dat moet ik dan uitproberen
En ja.......Ik waande me weer een klein kind
M`n kin onder het sap.......Verrukkelijk
Niks geen koolraap
Maar de echte smaak van perzik
Hier zeker een blijvertje
En niet alleen hier.....
Ger van Hoorn des Overvloed is er ook gek op
Zij kent ze onder de schitterende naam paraguayo

Wilde Perziken Dessert
Ingredienten
witte wijn
8 wilde perziken
1 kaneelstokje
suiker
150 gr blanke amandelen
2 eierdooiers
70 gr zachte roomboter
ijs/witte chocomousse/slagroom
frambozen en blaadjes munt

1 deel water op 2 delen witte wijn
Doe hierin het kaneelstokje
Laat de perziken zachtjes in dit vocht gedurende 8 minuten pruttelen
Laat ze in het vocht afkoelen
Als ze zijn afgekoeld haal je de schil eraf
Perziken op een bordje leggen
Kookvocht met wat suiker tot stroopje inkoken.

Maak frangipane:
150 gram blanke amandelen
120 gram suiker in je keukenmachine fijn malen
2 eidooiers en
70 gram zachte roomboter erdoor mixen.

Vul de perzikken met de frangipane
6 minuten op 200 graden,
daarna 4 minuten grill er op of tot ze bruinig zien.

Serveren:
Gewoon op bordje met een beetje ingekookte stroop
Gegarneerd met: vanille ijs, witte chocomousse, slagroom etc.
Versieren met frambozen en munt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Ger zei

....En of ze lekker zijn! Ik eet ze dagelijks die heerlijk sappige Paraqayo's.
Enkele weken geleden kwamen ze nog aan de orde in 'n posting van mij.

Zal een dezer dagen je recept eens uit proberen.

Dankjewel voor het delen!
Lieve groet,
Ger

Ger zei

Dankjewel!!! Jeanne,heel aardig dat je 'n link hebt geplaatst naar mijn weblog.

Lieve groetjes!
Ger

Frank Houweling zei

Misschien wel leuk om te weten dat dit niet de echte wilde perzik is. De perzik is alleen zo genoemd om zijn gekke vorm, maar eigenlijk is het gewoon een gecultiveerde perzik die is gemaakt op zijn smaak; en niet op zijn vorm. De wilde perzik is erg klein, maar rond.

Populaire berichten