Oeufs En Meurette
1/2 kop uitjes gesnipperd
1 knoflookteentje gesnipperd
1/2 pond bacon in reepjes
1/2 pond champignons gesneden
1 fles rode wijn (cabernet sauvignon)
8 grote eieren
4 dikke sneden brood (korst verwijderd)
zout en peper
Peterselie en tijm
Boter en bloem voor de saus
Bereiden:
Zet de wijn met de peterselie op het vuur
Laat inkoken tot de helft
Haal de peterselie eruit
Neem 50 gram boter en 50 gram bloem en kneed doorelkaar
Doe door de wijn en laat dik worden
Haal de saus van het vuur
Bak de uitjes met de knoflookin de koekenpan tot ze glazig zijn
Haal ze uit de pan
Bak de spekjes uit in de koekenpan en haal ze uit de pan als ze bruin zijn
Bak de champignons in het vet van de spekjes
Rooster intussen het brood en leg ze op een bord
Zet een pan water op het vuur en laat warm worden tot kookpunt
Laat hier de eieren 1 voor 1 pocheren
Schep ze er voorzichtig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken
Doe de uitgelekte eieren op het brood strooi er peper en zout over
Doe er de uitjes,spekjes, en champignons over
Schep er de saus overheen
Strooi de blaadjes van de tijm erover
Je drinkt hier natuurlijk een glaasje rode wijn bij
2 reacties:
Hallo Jeanne,
'k Heb een paar lekkere receptjes bij je gevonden...dank je wel!
Je hebt een leuke gezellige site.
gr, Mieke
Ha Mieke..
Daar zijn ze ook voor..
Hoop dat je ze lekker vind..
En dank je wel voor je compliment..
Groetjes..
Jeanne
Een reactie posten