Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Semifreddo Praline

.



Semifreddo betekent: half bevroren en het is een fantastisch alternatief voor zelfgemaakt ijs.
Nee; het is veel lekkerder en eigenlijk niet te omschrijven.
Je kunt met dit nagerecht eindeloos variëren.
Het beste resultaat krijg je als je alle ingredienten klaarzet en en de semifreddo zo snel mogelijk klaarmaakt
(de semifreddo moet zo luchtig mogelijk de vriezer in).
Dit recept is voldoende voor twaalf personen
Mits je jezelf heel goed kunt beheersen!

Semifreddo Praliné
Ingredienten voor de semifreddo
1 vanillestokje
60 gram fijne kristalsuiker
4 grote, verse scharreleieren, gesplitst
5 dl slagroom
zout

aardewerken schaal

(voor de praliné)
300 gram gepelde hazelnoten (makkelijk is als ze geroosterd zijn)
200 gr suiker
4 el water

bakpapier
pan met dikke bodem

Bereiden van de caramel:
Als je geen geroosterde hazelnoten kunt krijgen, rooster je de hazelnoten in een voorverwarmde oven (225 graden) in ongeveer 4 minuten bruin.
Houd ze in de gaten, want als ze te donker worden, worden ze bitter en kun je ze niet meer gebruiken!
Doe het water met de suiker in een pan met dikke bodem en zet de pan op matig tot hoog vuur.
Het mengsel zal gaan bubbelen en in een heldere stroop veranderen.
Geleidelijk zal het op bepaalde plekken of vanaf de zijkant gaan verkleuren. Schud de pan zachtjes en voorzichtig om, om zo de verschillende kleuren te mengen.
Wanneer het stroopje goudbruin is strooi je er voorzichtig de hazelnoten in.
Zet het vuur laag en roer, voorzichtig, tot alle hazelnoten van een laagje caramel zijn voorzien.
Giet de caramel, wanneer die donker van kleur is op bakpapier, op een oppervlak dat niet smelten kan.
Laat de caramel afkoelen tot een harde plak.

Let op: je moet constant bij de pan blijven, en ontzettend opletten dat je je niet verbrandt aan de caramel!
NIET PROEVEN


Wanneer de plak volledig afgekoeld is (dit duurt ongeveer 20 minuten) breek je hem in grove stukken.
Hak de stukken in een foodprocessor (of met de hand) tot ze ongeveer 1/2 cm groot zijn.
Neem ongeveer de helft van de praliné uit de foodprocessor en laat de rest tot een poeder vermalen. (of verpak de stukken praliné in een keukendoek en bewerk ze met een deegroller)
Spatel de praliné door de semifreddo.
(je kunt wat apart houden voor de garnering)

Semifreddo:
Haal de zaadjes uit het vanillestokje door het in de lengte door te snijden en de zaadjes uit beide helften te schrappen.
Klop de vamillezaadjes met de suiker en de eierdooiers in een grote kom tot het mengsel bleekgeel wordt.
Klop in een andere (vetvrije!) kom de slagroom tot zich zachte pieken vormen (klop de slagroom niet te stijf!!!)
Klop in een derde kom de eiwitten samn met een mespunt zout tot zich zeer stevige pieken vormen (d.w.z. dat je het eiwitschuim alle kanten uit kunt trekkenen dat het zo blijft staan)
Spatel de praliné, eiwit en de room heel voorzichtig door het eidooiermengsel.
Het mengsel moet luchtig blijven!
Schep het mengsel in een bak of schaal en dek af met huishoudfolie.
Zet in de vriezer tot je het wilt serveren. (het moet wel halfbevroren zijn!)

TIP van mij:Probeer eens i.p.v. praline fijngehakte after dinner pepermunt door de semifreddo te doen
Heel verrassend.

Bron: Jamie Oliver

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Jeany in a Bottle zei

aiaiaiaiaa, niet voor mij dus, en eieren en suiker en room, jammer want het ziet zo lekker uit, nou dan houd ik het wel bij mijn fruit ijsjes hahahaaha

Populaire berichten