Deze pie is overheerlijk maar....
Zeer slecht voor de lijn
voor de bodem
375gram digestive biskwie
75gram zachte ongezouten boter
50gram donkere chocola (fijn gehakt)
50gram melk chocolade (fijn gehakt)
voor de ijsvulling
1 liter koffieijs
voor de topping
300gram golden syrup
100g lichtebruine basterdsuiker sugar
1/4 theelepel zout
75g ongezouten boter
2 x 15 eetlepels bourbon
125 ml double cream of half stijfgeslagen room
Maak de biskwie fijn (gebruik een deegroller)
Of doe alles voor de bodem in een foodprocessor en maak er een kruimelige deeg van.
Doe de massa in een vorm (een pievorm is prima hiervoor)
Druk alles goed aan en vorm een hogere rand dan de vorm is
(is even een geduld werkje)
Zet de vorm in de vriezer voor een uur tot het hard is
Haal de ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden
Schep het ijs over de bodem en maak er een mooie laag van
Doe er vershoudfolie over en zet terug in de vriezer
Doe de golden syrup,zout en de suiker en boter in een sauspan
Laat alles smelten op matig vuur.
Als de massa kookt nog 5 minuten door laten koken
Doe de vlam onder de pan uit en voeg de bourbon toe
Roer goed door.
Laat iets afkoelen
Schep de slagroom door het mengsel en spatel het voorzichtig erdoor
Haal de pie uit de vriezer en haal de vershoudfolie eraf
Schep het mengsel op de pie
Dek af met folie en zet in de vriezer tot gebruik
Je kunt er nog slagroom over spuiten (niet nodig)
Dit recept is van Nigella Lawson
Ik zag het haar maken op bbc bij de saturday kitchen
het leek me heeeel lekker
Heb het recept opgezocht en vertaald.
Sommige ingredienten zijn beetje moeilijk te krijgen
Maar het meeste vind je wel op internet of de goeie supermarkt
De golden syrup heeft Dirk bij onze kaasboer in Leersum gekocht die ook double cream en clotted cream verkoopt.
Golden syrup lijkt op stroop,alleen vloeibaarder en iets lichter van kleur
Voor de bourbon naar de slijter:
Je hoeft geen grote fles te kopen
Er zijn kleine proefflesjes die handig hiervoor zijn.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Girdlebuster Pie
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
IJs
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...

0 reacties:
Een reactie posten