Voor 6-8 personen
Traditie: Hasselback-aardappeltjes zijn een relatief nieuwe traditie.
Ze zijn genoemd naar restaurant Hasselbacken in Stockholm, waar ze bedacht zijn.
Door de inkepingen krijgt de aardappel overal een heerlijk krokant korstje.
Ingrediƫnten:
2 kilo kleine vastkokende ovale aardappels
100 gram boter, gesmolten
3 eetlepels paneermeel
Schil de aardappels en leg ze 1 voor 1 op een pollepel en snijd ze in tot de rand van de pollepel.
Verwarm de oven voor op 220 ˚C.
Besmeer de aardappels met boter en zet ze in een bakblik in het midden van de oven.
Verlaag de oventemperatuur tot 180 ˚C en bak ze nog 40 minuten.
Strooi er het broodkruim over en bak ze in nog 15-20 minuten gaar en bruin.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Hasselback Aardappeltjes
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Aardappelen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Kip met Aardappeltjes, Pruimen en Granaatappelsaus. In dit heerlijke recept van Yotam Ottolenghi word pomegranatemolasse of syrup g...
-
Chocolade Carameltaart Deze decadente chocolade taart heeft geen uitleg nodig. En heb je wel eens gezouten caramel gegeten dan ...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...

0 reacties:
Een reactie posten