.
Cranachan Sundae
Nagerecht voor 4 personen van Jamie Oliver
(kruising tussen een Sundae en Eaton Mess) (Eaton Mess staat ook hier op het bloggie)
Takje verse rozemarijn
rasp en sap van 1 (liefst biologische ) Sinaasappel
50 gram boter
150 ml slagroom
140 ml yoghurt
500 gram diepvriesfruit of gemengde bessen
3 eetlepels honing
100 gram havervlokken of havermout
2 eetlepels fijne suiker
scheutje whiskey
2 shortbreads **
Doe het diepvriesfruit,de rozemarijn,1 eetlepel honing ,sinaasappel sap en rasp in een steelpan en breng aan de kook
Na een paar minuten zal het fruit zijn kleverige sap loslaten
Schep het fruit met schuimspaan uit het vocht
Verwijder het takje rozemarijn
Laat de sappen inkoken tot een siroop
Schenk over het fruit en zet even opzij om af te koelen
Smelt in een koekepan de boter en de rest van de honing
Voeg de havermout toe en bak deze tot ze goudbruin en kleverig is.
klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken
Voeg de whiskey en de yoghurt toe en spatel alles doorelkaar
Neem 4 hoge glazen en schep in elk glas wat van het fruit met beetje siroop.
Schep hierop de slagroom en wat verkruimelde shortbread en havermout
Herhaal dit tot de glazen vol zijn en alle ingredienten zijn gebruikt
Eindig met de havermout en serveer ze uit.
** Shortbread is een kruimelige schotse bisquit met een volle botersmaak,te koop bij delicatessewinkels
Neem als alternatief botersprits

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Cranachan Sundae
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Dessert
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...

0 reacties:
Een reactie posten