.
Gister kreeg ik een mailtje van Okke
Daarin schreef hij dat hij via Smulpaapje
Op mijn pagina Kruisbessen was terecht gekomen.
Hij vind het ook jammer dat deze vrucht haast niet meer te koop is in de winkels.
Via zijn site kwam ik erachter dat hier bij mij in de buurt ook een pluktuin te vinden is.
Daar gaan we zeker heen om te plukken
Buiten kruis of klapbessen hebben ze veel meer bessen en bloemen die je kan plukken,
Ook leuk om dat met kinderen te doen....
Heerlijk fruit plukken voor jam`s of limonade te maken
Of om in te vriezen en er later in het jaar iets lekkers van te maken
Wij hebben achter onze tuin een klein struikje neergezet met klapbessen
Ze hangen vol... de takken.....dus daar word ook wat van gemaakt
Denk dat ik probeer klapbessenwijn te maken...
Maar nu eerst een ander receptje met klapbessen
Gooseberry Fool
Ingredienten:
450g kruisbessen
150 ml vlierbessen-siroop (optioneel)
voor de custard (gele vla)
2 eidooiers,
1 theelepel arrowroot
150 ml melk
30 g suiker
150 ml slagroom
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de kruisbessen af en plaats de kruisbessen in een pan met de vlierbessen-siroop.
Breng aan de kook, zachtjes laten sudderen totdat ze zacht en moesachtig worden.
Laten afkoelen en dan plaats in een serveer schaal.
De custard maken.
Warm de melk op in een pan totdat de melk net op het staat om te koken.
Klop de eidooiers, arrowroot en suiker in een kan en giet de hete melk hierin.
Meng het goed en giet het mengsel over in het pan.
Verhit het geheel zachtjes totdat de ‘custard’ verdikt maar niet aan de kook raakt.
Zeef in een schone kom en koel af.
Klop de slagroom tot dezelfde consistentie als de vlierbessen.
Roer de slagroom zachtjes in de kruisbessen.
Dan de custard erin scheppen.
Probeer een marmer-effect in de serveer schaal te krijgen.
Leg een paar kruisbessen als versiering bovenop.
TIP:
Je kunt i.p.v custard ook craime fraiche nemen en opkloppen

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Kruisbessen
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Dessert
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...

2 reacties:
kan het ook zonder ei??? mag ik nl nie, en wat is ivn arrowroot???? meid nog nooit van gehoord!!! :)) grusse van een nuchtere janine ;))
Ja hoor Janine dat kan
Neem dan vanillevla bij de super of de melkboer vandaan
En arrowroot is een verdikkingsmiddel
Maizena voldoet ook.
Ik zal het er gelijk bij zetten.
I.p.v. custard kan je ook yoghurt of creme fraiche nemen of sour creme.
En gelukkig dat je weer nuchter bent meis ;-))
Groetjes
Een reactie posten