Chocoladetrifle
Ingrediënten (Voor 4 pers.)
275 gr kant-en-klare chocoladecake
3-4 el frambozengelei, zonder pitjes
4 el amaretto
250 gr rood fruit uit de diepvries, ontdooid
voor de custard
6 eidooiers
55 gr lichtbruine basterdsuiker
1 el maïzena
500 ml melk
55 gr pure chocolade, gesmolten
topping
225 ml slagroom
1 el lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl vanille-extract
ter garnering
kant-en-klare chocoladetruffels
vers fruit, zoals kersen en aardbeien
Bereiding
Snijd de cake in plakken en maak er ‘sandwiches’ van met de frambozengelei.
Snijd de sandwiches in blokjes en doe ze in een ruime schaal.
Besprenkel ze met de amaretto en verdeel het fruit erover.
Klop voor de custard de eidooiers en suiker in een vuurvaste kom tot een dikke, zachtgele massa en roer dan de maïzena erdoor.
Breng de melk in een pan tegen de kook aan.
Giet hem al roerend over het eimengsel.
Doe het mengsel weer in de pan en breng het net aan de kook, onder continu roeren, tot het dik wordt.
Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Roer de gesmolten chocolade erdoor.
Giet de custard over de cake en het fruit en zet alles 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop voor de topping de slagroom half stijf en klop er dan de suiker en het vanille-extract door.
Schep over de trifle.
Garneer met de truffels en het fruit en zet tot het serveren in de koelkast
Bron:Belgische Chocolade

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.


Chocoladetrifle
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediënten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Hot Butterbeer recept Als fan van Harry Potter kan ik niet achterblijven..... Het recept van Butterbeer....bekend van de film En gemaakt i...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Chocolade Carameltaart Deze decadente chocolade taart heeft geen uitleg nodig. En heb je wel eens gezouten caramel gegeten dan ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Citroen Lava Cake Een dessert van allure.... Een cakeje met een gesmolten kern van witte chocolade met citroen. Met recht yum...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...

3 reacties:
dit.....
dit.....
dit is te gek Jeanne.....
ooooh wat lijkt dit heerlijk!!!!!!
Hoe kun je ons toch zo plagen met al die lekkere recepten.
Verdorie straks krijg je me nog zo ver dat ik de keuken in ga!
hahahahahahahaha
Meis...dit kan Pamus ook maken hoor.
Je zegt maar dat je een macrofoto ervan moet nemen
Dat het op je weblog moet
En je hoeft geen custard zelf te maken (is wel lekkerder natuurlijk)
Maar het gaat ook goed met vla uit de shop hoor.
Zou eens een balletje opgooien.....:-))
okee.balletje gaat richting Pamus.
Een reactie posten