Pittige Vleessalade
Ingredienten
1 komkommer
200 g rosbief of ham, in smalle repen
1 rode ui, in smalle ringen
1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes
2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
75 g veldsla of gemengde sla
voor de dressing:
1 eetl ketjap manis
1 eetl. honing
3 eetl. witte wijn
mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
Bereiden:
Was de komkommer, schil deze in de lengte in strepen met een dunschiller.
Snijd er plakjes van 1/2 cm van en halveer deze.
Meng ze met de rosbief/ham, uiringen, rode peper en de helft van de bieslook.
Bereiden:
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de sla over 2 borden of een schaal.
Schep de komkommer/vleessalade erop en sprenkel de dressing erover.
Strooi de rest van de bieslook erover.
TIP:
Ook lekker is het om het vlees te vervangen door gerookte zalm
Neem in plaats van witte wijn in de dressing 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie.
1 dag geleden
1 reacties:
zo ff weer je salade meegenomen, krijg gasten morgen avond :)) doeiiii
Een reactie posten