Hartige Witloftaart
Ingredienten
pakje diepvries bladerdeeg
750 gram witlof
50 gram boter*
2 en 1/2 ons bacon
1 ui
200 geraspte kaas
3 eieren
bekertje zure room
peper
zout
Voorbereiding:
Verwarm je oven voor op 200°C.
Boter een vuurvaste schaal of springvorm en bekleed deze met bladerdeeg.
Laat dit 5 minuten bakken in de oven.
Snij de witlof in stukjes, pel de ui en snipper hem.
Doe dit ook met de bacon.
* Smelt de boter in een koekenpan en laat de bacon en de ui zachtjes fruiten.
Voeg de witlof toe en laat het geheel 5 minuten smoren.
Daarna even bakken tot het vocht verdwenen is.
Op smaak maken met peper en zout.
Deze massa op het bladerdeeg doen.
Klop de zure room en de helft van de geraspte kaas met de eieren los.
Giet dit over de witlof en dan de rest van de geraspte kaas eroverheen strooien.
Laat het in ongeveer 20 minuten gaar worden in de oven.
Lekker als koud hapje of warm als maaltijd met salade.
* Volgens mij kun je de boter ook weglaten, bacon is vet zat van zichzelf.
Bron: Renne
0 reacties:
Een reactie posten