Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Komkommersoep


Komkommer Soep

Komkommer eten we doorgaans koud, maar de zachte groente is ook perfect geschikt om er soep van te maken.
Als smaakmaker gebruikt Jeroen kippenbouillon, kippenreepjes voor de garnituur
en werkt hij af met pittige feta en verse munt.
Zo krijgt de zachte soep een beetje pit en frisheid.

Ingrediënten:

2 l kippenbouillon
1 ui
1/2 teentje knoflook
3 komkommers
2 stengels selderij
1  prei
2 aardappelen (loskokend)
1 bouquet garni (laurierblaadjes, takjes tijm, peterselie)
verse munt
2 eetlepels zure room
150 g feta (blok)
8 plakjes gerookte kipfilets
1 scheutje olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Ontdooi een portie kippenbouillon, of maak een pannetje kippenbouillon klaar.
Maak alle groenten schoon.
Pel de ui en de knoflooklook
Snij beide ingrediënten grof
Snij de blaadjes van de selder en verwijder ook het donkerste loof van de prei
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
Stoof eerst de ui met de look aan, en voeg na een paar minuten de selderstukjes toe.
Hou een halve komkommer opzij en snij de rest in grove stukken
Laat de stukken komkommer meestoven
Roer regelmatig even in de pot.
Snij de aardappels in grove stukken en gooi die bij de andere soepgroenten.
Laat alle groenten nog enkele minuten stoven.
Schenk er vervolgens de kippenbouillon bij.
Knip een eindje keukentouw, en bind er een bouquet garni mee samen
Gebruik enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen.
Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Werk intussen aan de garnituur.
Snij de komkommer in piepkleine blokjes (brunoise).
Snij de feta in dobbelsteentjes, of breek de kaas in brokjes.
Snij de kippenfilet in fijne reepjes.
Zodra de soep gaar is, vis je het bouquet garni uit de pot.
Zet er de staafmixer in en mix de soep glad.
Voeg de zure room toe en roer de soep.
Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.
Een soep die te dik is kan je het best verdunnen met wat extra bouillon.
Leg in elk bord enkele blokjes fetakaas, reepjes kip en schenk er de hete soep over.
Pluk de blaadjes van de verse munt, en strooi er enkele over elk bord komkommersoep.



Bron: Jeroen van Dagelijkse Kost

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten