Thom Kha Kai
Een heerlijk soepje op basis van cocosmelk en kippenbouillon.
Door de thaise kruiden een heerlijk apart smaakje.
Ingredienten:
400 ml kokosmelk 
400 ml kippenbouillon 
2 stengels citroengras, in stukjes 
1 stuk gemberwortel van 10 cm, fijngehakt 
5 limoenblaadjes, gescheurd 
2 eetlepels Thaise vissaus 
1 kipfilet 
¼ rode peper 
2 lente-uitjes 
verse koriander 
chili-olie 
limoen
Bereiden:
 Kook de kokosmelk met kippenbouillon, citroengras, limoenblad en gember 30 minuten zachtjes.
Zeef deze bouillon, voeg de vissaus toe en laat 5 minuten koken. 
Roer de stukjes kipfilet met de in dunne plakjes gesneden peper erdoor 
Laat nog eens 5 minuten koken tot de kip gaar is.
Strooi de fijngesneden lente-ui en koriander bij het opdienen over de soep. 
Maak af met een paar druppels chili-olie en een stukje limoen.
Onthou: soep van de dag ervoor is altijd lekkerder.


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten