Rode Kool met Appel, Ui en Cranberries
Dit is weer een typisch recept wat in de familie word door gegeven.
Ik heb het rode kool recept van mijn moeder overgenomen (ook erg lekker)
En heb er door weglaten en toevoegen mijn eigen versie van gemaakt.
Ik ben gek op cranberries, en die smaken heerlijk met rode kool.
Die keus was dus gauw gemaakt
Die moesten erbij.
Het is makkelijk om het kruidenbuiltje in een groot theeei te stoppen
Je haalt het er later dan makkelijk uit.
Heb je een hekel aan kool snijden?
Neem dan gesneden kool, net zo handig.
Ingredienten:
1 rood kooltje
2 appels
2 a 3 handjes cranberries
2 uien
4 eetlepels bruine suiker
2 theelepels gemberpoeder
2 laurierblaadjes
3 kruidnageltjes
6 jeneverbessen
2 steranijsjes
kaneelstokje
flinke scheut port
peper & zout
Scheut azijn
Nootmuskaat
Boter
Bereiden:
Haal het lelijke blad van de kool, snij het kooltje doormidden en haal de harde stronk eruit
Snijd de kool in fijne reepjes
Schil de ui snipper hem
Schil de appels en haal het klokhuis eruit
Snij de appels in partjes..
Was de cranberries.
Maak een kruidenbuiltje met de kruiden
Doe in een grote pan een klont boter
Voeg de uien toe en bak ze aan.
Voeg de rode kool toe en roer goed door
Voeg de appel en de cranberries toe met een flinke scheut port.
Roer alles door en doe het kruidenbuiltje erin.
Voegde azijn toe, de bruine suiker en de gemberpoeder
Laat alles op laag vuur zachtjes stoven tot de kool gaar is
(kijk af en toe of het niet te droog word, doe er dan nog wat water bij)
Als de kool gaar is, haal dan het kruidenbuiltje eruit
Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Lekker met aardappelpuree en gebakken lever met appel
0 reacties:
Een reactie posten