Kaneelsuiker Apart Brood
Dit kaneelsuiker brood word op een aparte manier gebakken
Het deeg is net zo traditioneel als gewoon brood
Maar het word in plakjes gesneden en opgestapeld
In het bakblik op z`n kant gelegd en dan gebakken
Je snijd makkelijk door het brood op de naden
Serveer het warm met boter en extra kaneelsuiker
Ingredienten:
2 en 3/4 cups bloem
1/4 cup suiker
2 en 1/4 theelepel instant gist
1/2 theelepel zout
4 eetlepel ongezouten boter
1/3 cup volle melk
1/4 cup water
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren
Voor de vulling:
4 eetlepels ongezouten boter
1 cup suiker
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel verse nootmuskaat (geraspt)
Bereiden:
Doe in een kom de bloem,suiker,gist en zout
En mix met een deeghaak alles door
Doe de melk en boter in een steelpannetje en verhit het tot de boter is gesmolten
Haal van het vuur
Laat afkoelen tot het mengsel nog ca 60 graden celsius is
Doe de melk,water,vanille extract en eieren bij het bloem mengsel
Mix met de deeghaken op lage snelheid tot een soepel elastisch deeg
Doe er bloem bij als het nodig is (1 eetlepel per keer)
Blijft er geen deeg meer aan de rand van de kom kleven haal het er dan uit
Maak een bol van het deeg en leg het in een geoliede kom
Keer de bol nog eens om zodat er rondom olie op de bol zit
Leg een schone theedoek over de kom en zet op een warme plaats
Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld in volume is (ca 1 uur)
Als het deeg is gerezen kan het in huishoudfolie bewaart worden in de koelkast
Voor gebruik dan 30 minuten voor die tijd op kamertemperatuur laten komen
Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten tot het bruin is
Zet opzij
Doe de suiker,kaneel en nootmuskaat in een kom en mix door elkaar
Strooi er kaneelsuiker overheen
Snij er mooie langwerpige stroken van
Snij deze ook weer in kleinere stukken
Leg steeds 4 stukken bovenop elkaar
Vet een bakblik in
Doe de stapeltjes deeg in het bakblik (zie plaatje)
Leg er keukenpapier over en laat op een warme plaats iets rijzen (30 a 40 minuten)
Verwarm intussen de oven tot 180 graden celsius
Bak het gerezen brood in 30 a 40 minuten bruin en gaar
Neem uit de oven en laat afkoelen
Haal uit het bakblik en serveer het brood nog warm
Bak het gerezen brood in 30 a 40 minuten bruin en gaar
Neem uit de oven en laat afkoelen
Haal uit het bakblik en serveer het brood nog warm
Bron: Taste of Pearlcity
4 reacties:
ik krijg op slag trek in wentelteefjes.
potdikkie wat zijn die eigenlijk lekker.
Zo`n heel brood bakken daar begin ik niet aan hoe lekker het er ook uitziet jeanne...maar wentelteefjes..
bedankt voor de tip.
groetjes van Mus.
Ja meis...wentelteefjes zijn zalig..
Als je de kaneel al ruikt.
Yummieeeeeeeeeeee
Heel apart zo. Duidelijk uitgelegd met het hele stappenplan.
hahahahahahaha...Leuk Sweetfower...
Stappenplan.
Die hou ik erin.
Kom nog wel stappenplannen tegen.
Fijn weekend.
Een reactie posten