Broodje Rode Kool
Kool word meestal gekookt en als stamppot gegeten.
Als salade word er wel witte kool gebruikt maar de rode kool zit eigenlijk in het verdom hoekje
Terwijl rode kool salade toch heel lekker is en gezond
Dit broodje is dan ook gezond, lekker en iets heel anders dan jam, kaas of hambeleg
Staat ook niet gek op de pickniktafel.
Ingrediƫnten:
200 gram rode kool
2 preien
1 teentje knoflook
75 gram cashewnoten
8 plakken bakbacon
2 el oestersaus
4 grote pitabroodjes
zout
Bereiden:
Snij de kool superdun en snij de prei schuin in repen.
Bak de bacon in heel weinig olie knapperig bruin.
Leg op tissue-papier.
Snipper de knoflook fijn.
Fruit de kool en de prei met een beetje olie snel net aan.
Voeg de knoflook en cashewnoten toe.
Voeg vervolgens de oestersaus en eventueel een klein scheutje water toe.
Proef en voeg eventueel zout toe.
Rooster de pitabroodjes op een grillpan of in de oven even lichtbruin.
Snij de broodjes open en vul ze met de bacon en de warme groenten.
0 reacties:
Een reactie posten