Broodschoteltje met Appel en Rozijnen
Wie kent het niet?
Een ouderwets gerechtje, maar echt lekker
Heb je veel brood? op deze manier kun je het mooi weg werken
Broodschoteltje met appel en kaneel
Mijn kids waren er dol op
Je kunt i.p.v. appels ook ander fruit nemen
Neem eens tuttifrutti,
Wel de tuttifrutti eerst koken dat ze gaar is en dan vermengen met de blokjes brood
Ingrediƫnten 4 personen
100 gram rozijnen
1 goudreinet
4 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
12 tot 14 sneetjes bruin of volkorenbrood ( in kleine stukjes, met korst )
vloeibare bak en braad (om de schotel mee in te vetten)
3 eieren: dooiers en eiwit gescheiden
2 eetlepels custardpoeder
een snufje zout
ongeveer 600 ml melk
Bereiden:
Wel de rozijnen in een beetje water
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes of schijfjes
Zet de oven (electrisch) op 150 graden.
Doe 600 mililiter melk in een pan en doe daar het brood bij.
Roer, zodat dit een pap wordt.
Wordt het te stijf, doe er dan wat melk bij.
De pap moet stevig zijn, maar de lepel hoeft er niet in te blijven staan.
Doe de eiwitten in een mengkom, doe daar een snufje zout bij en 1 eetlepel suiker.
Klop dit stijf met mixer of met de hand.
Voeg dan de custardpoeder toe en mix het nog even kort mee.
Voeg de appel, rozijnen, geklutste eidoorers en de overige suiker toe aan de pap en doe het gas uit.
Voeg het mengsel van punt vier, toe aan de mengkom van punt 3.
Spatel dit door elkaar, maar mix dit niet!
Vet je ovenschaal in met de vloeibare bak en braad en schep het mengsel hierin.
Zet in de hete oven en kijk na een kwartier hoe het er uit ziet, wordt het al bruin?
Zet de oven dan lager.
Het moet er ongeveer 30 minuten in
Bron: Smulweb
0 reacties:
Een reactie posten