
 
Ik hou wel van de friszure smaak van citroenen 
Lemon curd heeft dat ook...een beetje zing en beetje zeng 
In Ijs of water met ijsklontjes
Net als dit recept van citroenmousse 
Het is yummie...... 
Citroen Mousse 
Ingredienten: 
3 extra grote eieren 
3 extra grote eieren dooiers en eiwit apart) 
1 kop plus 2 eetlepels suiker 
2 theelepels geraspte citroenschil 
1/2 kop vers citroensap (4 citroenen) 
1 kop slagroom 
(1/2 kop lemon curd) optioneel) 
Bereiding: 
Breek de 3 eieren in een hitte bestendige schaal 
Doe de 3 eidooiers erbij 
Doe de citroenrasp,1 kop suiker, citroensap en een snufje zout erbij 
Zet de schaal boven een pan kokend water 
Klop de massa met een mixer tot de massa zo dik is als pudding 
Haal de kom van de pan af en laat afkoelen (15 minuten) 
Doe er huishoudfolie over en zet in de koelkast tot het door en door koud is 
Doe de 3 eiwitten in een kom met een snufje zout 
Klop met mixer tot zachte pieken 
Doe de 2 eetlepels suiker erbij en blijf kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is 
Neem de kom met het dooier mengsel uit de koeling 
Doe voorzichtig een schep eiwitmengsel erdoor 
Werk zo al het eiwit erin 
Klop de slagroom stijf en doe dit net als het eiwit in de kom en schep goed maar voorzichtig door 
Je kunt nu nog lemon curd toevoegen voor meer citroensmaak (is niet echt nodig) 
Giet de mousse in kleine vormpjes en zet tot serveren in de koelkast 
TIP: 
Serveer met toefje slagroom en strooi er wat poedersuiker over 
En toen was het op......
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 reacties:
zaal het dadelijk eens proberen.... wens me geluk
Greetzz
ian
Dat doe ik Ian
Maar het gaat je vast lukken
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten