.

Creme Puff`s met Kersen Chocoladevulling 
Zo lekker deze soesjes....
En kersen met chocolade past zo goed bij elkaar
Ook lekker als toetje met bolletje ijs
Ingredients 
1 kop water
1/3 kop water 
1/3 kop boter 
1 eetlepel suiker 
1/8 theelepel zout 
1 kop bloem 
4 eieren 
Kersen chocoladevulling: 
2 dl slagroom (stijfgeslagen) 
1/2 kop suiker 
1/4 kop melk 
150 gram chocolade (fijn gehakt) 
3/4 pond kersen (ontpit en fijngehakt 
poedersuiker 
Bereiding 
Breng in een sauspan het water met de boter,suiker en zout tegen de kook aan
Als de boter is gesmolten,  de bloem erbij en klop dit goed door
Doe er een ei in en mix in het mengsel tot het goed is opgenomen 
Dan het volgende ei tot alle eieren erin verwerkt zijn. 
Het mengsel is nu zijdeachtig en glanst 
Vet een bakblik in en schep 2 lepels van het mengsel op een hoopje op het bakblik 
Maak van het mengsel allemaal bergjes op het bakblik 
Bak in voorverwarmde oven 200 graden ca 30 a 35 minuten of tot ze goudbruin zijn 
Haal ze van het bakblik en zet op rooster 
Snijd de puffs doormidden.... 
Is er nog zacht deeg aan de binnenkant verwijder dit dan. 
Laat ze afkoelen 
Breng de suiker en melk in een kleine sauspan aan de kook op zacht vuur 
De suiker moet helemaal opgenomen zijn 
Zet het vuur laag en doe de chocolade in de melk 
Roer tot alles gesmolten is 
Doe het mengsel in een grote kom 
Laat afkoelen onder af en toe roeren 
Schep de slagroom door het mengsel 
Schep in iedere puff een lepel gehakte kersen 
Doe er een lepel chocoladevulling op 
Doe de andere helft van de puffs op het chocolade laagje 
Schud er de poedersuiker over 
TIP:Overgebleven puffs kun je invriezen 
Maar ik denk niet dat het nodig is :-)
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten