Ik maak dit eigenlijk veel te weinig
Iedere keer als ik het eet denk ik.... toch vaker maken.
Het is lekker en de herinneringen aan mijn vakantie met mijn oudste zoon naar Griekenland komen weer naar boven.
Het lijkt erg bewerkelijk, maar dat valt best mee.....
Moussaka
Ingredients:
500 gram gehakt
500 gram aardappelen
1 ui (fijngehakt)
4 teentjes knoflook
1 blik gepureerde tomaten
1/2 kop witte wijn
1 theelepel gedroogde basilicum
2 theelepels gedroogde oregano
1/2 theelepel kaneel
1 laurierblaadje
zout en peper
1 aubergine (in plakken)
2 kopjes bechamelsaus
1/2 kop pecorinokaas
1/4 broodkruimels of paneermeel
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
Kook ze in water en zout ca 10 minuten
Giet af en laat ze afkoelen
Bak het gehakt rul in de braadpan
Haal het gehakt uit de pan en giet overtollig vet af(laat klein beetje in de pan)
Bak hierin de uien tot ze glazig zijn
Doe de knoflook erbij
Bak even door...
Doe het gehakt,laurierblaadje,basilicum,oregano,kaneel tomaten en wijn erbij
Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen
Bak de plakken aubergine in de koekenpan tot ze goudbruin is (3 a 4 minuten per kant)
Doe de plakken aardappel in een ovenschaal
Leg de plakken aubergine over de laag aardappelen
Het gehaktmengsel kan nu over de plakken aubergine
Daarover heen word de bechamelsaus gegoten
Strijk de saus goed over het gehakt mengsel
De broodkruimels kunnen erover met de kaas
Bak in de oven tot de bovenkant bruin is (30 minuten)
1 dag geleden
2 reacties:
et ziet er lekker uit, maarja, die bechasaus hé :)) heb je nog wat vetarm in de aanbieding :)) doeii, grusse van mij
Ha Janine
Ja hoor meis zonder boter en metr magere melk lukt het ook wel om een saus te maken over de moussaka.
Ik zal er een magere versie bij zetten
Groetjes.....
Een reactie posten