.
Kabeljauw met ontbijtspek en groente
Ingrediƫnten:
8 tot 10 plakken ontbijtspek
600 tot 800 g kabeljauw 
2 preien (het wit) 
4 fijne wortels
20 cl witte wijn
20 cl room
3 soeplepels olijfolie
gehakt bieslook
zout, peper
Bereiding:
Snijd de wortelen in schijfjes en stoof ze samen met de prei een 5-tal minuten in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie. 
Besprenkel met witte wijn en laat 10 minuten zachtjes stoven. 
Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan. Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 75 g. 
Omwikkel ieder stuk met een plak ontbijtspek en leg de stukken in een grote antikleefpan met 1 eetlepel olijfolie. 
Laat 8 minuten goudbruin bakken op een matig vuurtje. 
Keer de stukken na 4 minuten voorzichtig om. 
Kruid met peper. 
Breng de saus op smaak met bieslook, peper en zout, en dien meteen op met de kabeljauw.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 reacties:
Mmmmm...dat visje lijkt me wel errug lekker!!
Is denk ik wel iets voor ons!
Groetjes Thea
Eet je hier puree bij?
Een reactie posten