.
2 Jaar terug zag ik hem voor het eerst 
De wilde perzik..... 
Een lelijk plat ingedeukte vrucht 
Die helemaal niet op de ronde varieteit leek 
Hooguit voelde het velletje net zo donzig 
Ik heb hem toen laten liggen 
Met de gedachte...z`n zus lijkt op koolraap en dat zal deze ook wel zijn. 
Want waar zijn ze gebleven 
De perziken waar je een hap van nam en het sap langs je kin en je armen liep 
Heerlijk zoet en zacht.....Een decadente vrucht 
Ik had de perzik al opgegeven 
Al zoekende over internet kwam ik hem weer tegen 
En de reacties van mensen 
Dat het zo`n sappige vrucht is met veel smaak 
Dat moet ik dan uitproberen 
En ja.......Ik waande me weer een klein kind 
M`n kin onder het sap.......Verrukkelijk 
Niks geen koolraap 
Maar de echte smaak van perzik 
Hier zeker een blijvertje
En niet alleen hier.....
Ger van Hoorn des Overvloed is er ook gek op
Zij kent ze onder de schitterende naam paraguayo 
Wilde Perziken Dessert 
Ingredienten
witte wijn 
8 wilde perziken 
1 kaneelstokje 
suiker 
150 gr blanke amandelen 
2 eierdooiers 
70 gr zachte roomboter 
ijs/witte chocomousse/slagroom 
frambozen en blaadjes munt 
1 deel water op 2 delen witte wijn 
Doe hierin het kaneelstokje 
Laat de perziken zachtjes in dit vocht gedurende 8 minuten pruttelen 
Laat ze in het vocht afkoelen 
Als ze zijn afgekoeld haal je de schil eraf 
Perziken op een bordje leggen 
Kookvocht met wat suiker tot stroopje inkoken. 
Maak frangipane: 
150 gram blanke amandelen 
120 gram suiker in je keukenmachine fijn malen 
2 eidooiers en 
70 gram zachte roomboter erdoor mixen. 
Vul de perzikken met de frangipane 
6 minuten op 200 graden, 
daarna 4 minuten grill er op of tot ze bruinig zien. 
Serveren: 
Gewoon op bordje met een beetje ingekookte stroop 
Gegarneerd met: vanille ijs, witte chocomousse, slagroom etc. 
Versieren met frambozen en munt.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 reacties:
....En of ze lekker zijn! Ik eet ze dagelijks die heerlijk sappige Paraqayo's.
Enkele weken geleden kwamen ze nog aan de orde in 'n posting van mij.
Zal een dezer dagen je recept eens uit proberen.
Dankjewel voor het delen!
Lieve groet,
Ger
Dankjewel!!! Jeanne,heel aardig dat je 'n link hebt geplaatst naar mijn weblog.
Lieve groetjes!
Ger
Misschien wel leuk om te weten dat dit niet de echte wilde perzik is. De perzik is alleen zo genoemd om zijn gekke vorm, maar eigenlijk is het gewoon een gecultiveerde perzik die is gemaakt op zijn smaak; en niet op zijn vorm. De wilde perzik is erg klein, maar rond.
Een reactie posten